City By The Sea

Το Σημάδι Του Δολοφόνου

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 108'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Caton-Jones

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Frances McDormand, James Franco, Eliza Dushku, William Forsythe

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Vincent LaMarca, είναι ένας από τους καλύτερους ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης. Η πορεία του στο χώρο είναι μακρά και τον έχει καταξιώσει. Ο πατέρας του εκτελέστηκε επειδή απήγαγε και δολοφόνησε ένα παιδί και οι τραυματικές αυτές εμπειρίες δεν τον αφήνουν να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της οικογένειάς του, την οποία και εγκαταλείπει. Θα περάσει καιρός για να πάρει η ζωή του ξανά φυσιολογικό ρυθμό, όταν θα ερωτευτεί μια άλλη γυναίκα που τον βοηθάει να αφήσει πίσω του τις μνήμες του παρελθόντος. Στην υπόθεση που αναλαμβάνει τα πράγματα δεν είναι απλά καθώς πρόκειται για τη βίαιη δολοφονία ενός συναδέλφου του. Το χειρότερο είναι ότι ο βασικός ύποπτος είναι ο ίδιος του ο γιος. Ο Vincent είναι πεπεισμένος ότι ο γιος του είναι ένοχος και ξέροντας πολύ καλά την τύχη αυτών που σκοτώνουν αστυνομικούς, ξεκινά να συλλάβει πρώτος αυτός τον έφηβο γιο του και να τον φέρει στη δικαιοσύνη. Θα πρέπει όμως να το κάνει πριν από τους συναδέλφους του στην αστυνομία.

Το City By The Sea βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Vincent LaMarca, όπως την αφηγήθηκε στο άρθρο του «Mark of a Murderer» στο περιοδικό Esquire ο δημοσιογράφος Mike Macalari. Η πρωτότυπη όμως ιστορία δεν αναδείχθηκε δημιουργώντας ένα ακόμη συμβατικό αστυνομικό θρίλλερ, το οποίο διασώζεται από την κλάση των πρωταγωνιστών του. Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον καθώς και τις απαραίτητες ανατροπές (τις οποίες λίγο ως πολύ υποψιαζόμαστε). Το σίγουρο είναι ότι το City By The Sea δεν είναι μια κακή ταινία, απλά βλέποντάς την διαπιστώνει κανείς πως υπήρχαν όλα τα στοιχεία για κάτι καλύτερο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-10-2002  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.