You, Me And Dupree

Στους Δυο Τρίτους Δεν Χωρεί

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 108'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Anthony Russo & Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon, Michael Douglas, Seth Rogen

Κείμενο: Σπύρος Θωμόπουλος

Ο Carl Peterson (Matt Dillon), ένας νέος αρχιτέκτονας που εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρία του Mr. Thompson (Michael Douglas) και προσπαθεί ν' ανελιχθεί επαγγελματικά, παντρεύεται την κόρη του τελευταίου Molly (Kate Hudson). Κουμπάρος στο γάμο είναι ο Randy Dupree (Owen Wilson), πολύ καλός φίλος του Carl από τις ανέμελες μέρες της παιδικής τους ηλικίας. Λόγω των υποχρεώσεών του για το γάμο, ο Dupree απολύεται από τη δουλειά του και χάνει το διαμέρισμά του και το αυτοκίνητό του. Έτσι, οι νεόνυμφοι θ' αποφασίσουν να τον φιλοξενήσουν για μερικές ημέρες, μέχρι να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και πάλι. Δυστυχώς, ο Dupree αποδεικνύεται ακατάλληλος για φιλοξενία, καθώς είναι ατζαμής, ανώριμος και γενικά προσκολλημένος σ' έναν ανεύθυνο τρόπο ζωής, κάτι που θα φέρει το ζευγάρι στα όριά του, ειδικά τον Carl που έχει βάλει σκοπό να σοβαρευτεί και να νοικοκυρευτεί. Σιγά σιγά όμως, η παιδικότητα της συμπεριφοράς του Dupree θα κερδίσει τη Molly και θα δώσει σοβαρά μαθήματα ζωής στον αγχωμένο Carl.

Οι αδερφοί Anthony και Joe Russo («Welcome to Collinwood», 2002) αποτυγχάνουν οικτρά να προκαλέσουν γέλιο με αυτή την κρύα ταινία, που το μόνο που προκαλεί είναι αφόρητη πλήξη και χασμουρητά. Όλο το εγχείρημα στηρίζεται σε μία απλή ιδέα, η οποία όμως δεν έχει αναπτυχθεί στο ελάχιστο και καταντάει κουραστική και προβλέψιμη από το πρώτο εικοσάλεπτο. Οι χαρακτήρες είναι ανυπόστατοι και ούτε σαν καρικατούρες δε λειτουργούν. Το επίπεδο του χιούμορ βρίσκεται πολύ κάτω από το μηδέν, αφού ούτε και το «You, Me and Dupree» δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την πανταχού παρούσα μάστιγα των σκατολογικών αστείων που σαρώνει τις αμερικάνικες 'κωμωδίες' τελευταία. Τα δε μαθήματα ζωής που παραδίδει η ταινία είναι τόσο σαχλά που μόνο αναγούλα μπορούν να προκαλέσουν, και είναι απορίας άξιο σε ποιον απευθύνονται.

Για σκηνοθεσία και υποκριτική, ούτε λόγος. Οι αδερφοί Russo πρέπει να προσπάθησαν αρκετά για να κάνουν κάτι τόσο αδιάφορο, αφού δεν υπάρχει πλάνο ή σεκάνς που ν' αξίζει προσοχής. Οι ερμηνείες είναι απούσες, τόσο από τους πρωταγωνιστές, όσο και από το υπόλοιπο καστ, και κανείς δεν πείθει ότι κατέβαλε την παραμικρή προσπάθεια. Γενικά, το «You, Me and Dupree» μυρίζει... αρπαχτή που βασίζεται μόνο στο γνωστό του cast και απευθύνεται σ' ένα κοινό έτοιμο να καταβροχθίσει τα πάντα. Ενδεικτικά, ο ρόλος του Michael Douglas θα μπορούσε να λείπει εντελώς και τίποτα δε θ' άλλαζε!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-09-2006  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.