Stay Alive

Stay Alive

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: William Brent Bell

Πρωταγωνιστούν: Jon Foster, Samaire Armstrong, Frankie Muniz, Jimmi Simpson, Wendell Pierce

Κείμενο: Σπύρος Θωμόπουλος

Μια ομάδα νέων από τη Νέα Ορλεάνη, φανατικοί των video games, πληροφορούνται ότι ένας φίλος τους και οι συγκάτοικοί του βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι στο σπίτι τους. Μέσα στα πράγματά του, βρίσκουν μια παράνομη κόπια ενός παιχνιδιού που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στο εμπόριο, το οποίο υπόσχεται να είναι πιο τρομαχτικό απ' ό,τι έχει γνωρίσει μέχρι τώρα η αγορά. Αποφασίζουν να παίξουν μια φορά το παιχνίδι όλοι μαζί, στη μνήμη του φίλου τους. Σιγά σιγά όμως, αρχίζουν να βρίσκουν τραγικό θάνατο, με τον ίδιο τρόπο που είχαν σκοτωθεί στο παιχνίδι. Με την αστυνομία να μην πιστεύει την ιστορία τους, η μόνη τους επιλογή είναι να ψάξουν οι ίδιοι να βρουν το μυστικό του παιχνιδιού πριν να είναι αργά για όλους.

Εξαιρετικά κακό θρίλερ που χρησιμοποιεί ένα καταραμένο video game ως βασικό κορμό και απευθύνεται κυρίως σε άτομα της εφηβικής ηλικίας, αφού οι παραγωγοί του έκοψαν τις αιματηρές σκηνές με σκοπό να πάρει διάκριση καταλληλότητας για 13 ετών και άνω. Ο σκηνοθέτης William Brent Bell παρουσιάζει μια ταινία που δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, απ' όποια πλευρά κι αν την κοιτάξει κανείς. Δεν είναι τρομαχτική, δεν έχει σκηνές gore και τόνους αίματος για τους φανατικούς, δεν έχει κάτι να προσφέρει σκηνοθετικά, τα ειδικά εφέ είναι κατά πολύ ξεπερασμένα, ακόμα και η ιστορική αναφορά στην Elizabeth Bathory είναι λάθος, αφού η 'Κοντέσσα του Αίματος' έζησε στην Τρανσυλβανία και όχι στη Νέα Ορλεάνη. Το «Stay Alive» είναι τόσο βαρετό και κακογραμμένο που ακόμα και μια παρέα εφήβων σε μεγάλα κέφια θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να περάσει καλά, έστω και αν η πρόθεσή της είναι να το διακωμωδήσει.

Στο θέμα των ηθοποιών και των ερμηνειών τους δεν υπάρχει βελτίωση. Η συνοχή και η ομοιογένειά τους με το επίπεδο της υπόλοιπης ταινίας ίσως να είναι το μόνο θετικό στοιχείο, αφού είναι όλοι τους αφόρητοι. Κυρίως τηλεοπτικοί αστέρες εφηβικών σειρών (Samaire Armstrong - 'The O.C.') και δημοφιλών sitcom (Frankie Muniz - 'Malcolm in the Middle') μοιάζουν σαν να έμαθαν τα λόγια τους πέντε λεπτά πριν το γύρισμα και δε δείχνουν να μπορούν να σταθούν στη μεγάλη οθόνη. Εν ολίγοις, το «Stay Alive» ας αποφευχθεί με κάθε δύναμη, ακόμα και από την ενοικίασή του σε DVD. Αίσχος.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-09-2006  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.