Stuart Little 2

O Ποντικομικρούλης 2

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 78'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rob Minkoff

Πρωταγωνιστούν: Michael J. Fox, Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Steve Zahn

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Είναι γλυκούλης και ομορφούλης. Είναι ο Ποντικομικρούλης, ο οποίος επιστρέφει για δεύτερη φορά σε νέες περιπέτειες. Στον κόσμο που ζει μπορεί ένα μικρό ποντικάκι να είναι μέλος μιας οικογένειας ανθρώπων. Όταν όμως ο μεγαλύτερος αδερφός του Stuart προτιμάει να περνάει την ώρα του με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με εκείνον, το κακόμοιρο ποντίκι αισθάνεται μοναξιές και ακεφιές. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού η υπερπροστατευτική μητέρα του δεν του αφήνει καμία πρωτοβουλία (εκτός από το να κόβει μόνος του την μπανάνα!) και έτσι εκείνος αισθάνεται εγκλωβισμένος και ονειρεύεται τη μεγάλη περιπέτεια που θέλει να ζήσει. Όλα θα αλλάξουν όταν στο σπορ αμάξι που οδηγεί προσγειωθεί ξαφνικά ένα πουλάκι που βρίσκεται σε κίνδυνο. Επειδή και τα ποντίκια έχουν ψυχή ο Stuart θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη νέα του φίλη, και όταν αυτή χαθεί μετά από μερικές μέρες το μικρό ποντίκι θα βρεθεί στη μεγάλη πόλη και θα ζήσει την περιπέτεια που πάντοτε ονειρευόταν.

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας ήταν μόνο ζήτημα χρόνου ώσπου να γυριστεί ένα δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστή το μικρό ήρωα. Η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη : ένα απλό σενάριο που αφηγείται μια συμπαθητική αν και όχι και τόσο πρωτότυπη ιστοριούλα, μερικά χαριτωμένα αστεία διασκορπισμένα σε όλη τη διάρκεια του έργου, ένας κακός που τελικά δεν είναι και τόσο κακός για να μην τρομάζει τους μικρούς θεατές, στους οποίους κατεξοχήν απευθύνεται η ταινία και φυσικά τα απαραίτητα κοινωνικά μηνύματα από το γνωστό «είναι κακό να λες ψέματα στους γονείς σου», μέχρι το πιο βαθύ «είσαι ό,τι αισθάνεσαι». Το πιο δυνατό σημείο της ταινίας είναι τα οπτικά εφέ, όπου έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ο Stuart Little δένει απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ προς το τέλος της ταινίας η σκηνή της αερομαχίας είναι εντυπωσιακή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα η διαρκής εναλλαγή ενδυμασιών του μικρού πρωταγωνιστή, ο οποίος κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του ποντικού με την πιο trendy γκαρνταρόμπα. Γενικά η ταινία παρακολουθείται ευχάριστα. Θα ικανοποιήσει τους μικρούς φίλους του Stuart Little, ενώ οι μεγαλύτεροι δεν πρόκειται πλήξουν. Καλό είναι να προτιμηθεί ωστόσο η αγγλική version της ταινίας, όπου την φωνή του στον Ποντικομικρούλη δανείζει ο Michael J. Fox.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-09-2002  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.