Vanilla Sky

Vanilla Sky

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 145'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Cameron Crowe

Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russell, Jason Lee

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο David Aames είναι όμορφος, πλούσιος και με προσωπικότητα. Στα 33 του χρόνια εκδίδει στη Νέα Υόρκη, το δικό του πετυχημένο περιοδικό και ζει έντονα τη ζωή του. Η Julie είναι μια καλή του φίλη, που όμως "καμιά φορά κοιμάται μαζί της". Κάποια βραδιά ο David, συναντάει τη Sofia, μια έξυπνη γυναίκα, με ελαφρά ισπανική προφορά η οποία αποδεικνύεται η γυναίκα της ζωής του. Μετά από μια βραδιά πάθους μαζί της, τη χάνει από κοντά του. Όταν όμως η Julie θα ανακαλύψει την ύπαρξη της άλλης γυναίκας, θα πάθει κρίση απαιτώντας τον David μόνο για τον εαυτό της. Απεγνωσμένη θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, ρίχνοντας το αυτοκίνητό της επάνω σε ένα δέντρο. Μόνο που στη θέση του συνοδηγού είναι ο David, ο οποίος γλιτώνει το θάνατο, αλλά παραμορφώνεται στο πρόσωπο. Μετά το τραγικό αυτό συμβάν η Sofia του ανακοινώνει ότι τον αγαπά και οι γιατροί τον πληροφορούν ότι μπορεί να "ξαναφτιάξουν" το πρόσωπό του. Καθώς όμως παράξενα και τρομακτικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν ανακαλύπτει πως η ζωή του έχει ξεφύγει πια από τον έλεγχό του.

Το Vanilla Sky είναι μια πολυσυζητημένη ταινία. Καταρχήν είναι remake της ταινίας του Alejandro Amenabar με τίτλο Abre los ojos - Ανοιξε τα μάτια. Ο τίτλος της προέρχεται από τον ομότιτλο πίνακα του Monet, που έχει ο David στο δωμάτιό του. Είναι επίσης η ταινία που έφερε κοντά το ζευγάρι Tom Cruise και Penelope Cruz. Στην ουσία της, το Vanilla Sky είναι μια ταινία αρκετά "παράξενη" και από εκείνες που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψεις πολλά για την πλοκή της. Γεμάτη μυστήριο και ανατροπές κρατά το ενδιαφέρον με μόνο μειονέκτημα ίσως τους αργούς ρυθμούς. Πρόκειται για μια καλή ταινία που εκτός από την υπόθεση έχει αξιοπρεπείς ερμηνείες και ένα καταπληκτικό soundtrack.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-01-2002  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.