The Break-Up

Τα Χαλάσαμε

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peyton Reed

Πρωταγωνιστούν: Vince Vaughn, Jennifer Aniston, Joey Lauren Adams, Cole Hauser, Jon Favreau

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Ένας καβγάς από αυτούς που ξεκινούν με 'αστείες' αφορμές είναι η αιτία που ο Gary (Vince Vaughn) και η Brooke (Jennifer Aniston) φτάνουν στο χωρισμό ύστερα από δύο χρόνια σχέσης. Ενώ όλα δείχνουν πως αργά ή γρήγορα θα τα βρουν και το συμβάν θα ξεχαστεί, η άκαμπτη συμπεριφορά τους, τα πείσματά αλλά και οι καταστροφικές συμβουλές από 'τρίτους' τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι τους, χωρίζοντας κάθε σπιθαμή του! Έτσι ύστερα από διάφορα 'θερμά επεισόδια' και καψώνια που στήνουν ο ένας στον άλλο, καταλήγουν στη απόφαση να το πουλήσουν. Ο 'τριαντάρης με συμπεριφορά δεκαπεντάχρονου' Gary και η απαιτητική Brooke πρέπει πλέον να αλλάξουν πολλά στο χαρακτήρα τους αν θέλουν να ξανασμίξουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα διάσημο ζευγάρι του Hollywood αποφασίζει να συνυπάρξει στο ίδιο project για μία ταινία. Έτσι και εδώ η Jennifer Aniston - στη μετά Pitt εποχή - και ο Vince Vaughn πρωταγωνιστούν στη κωμωδία «The Break-up» (που στα ελληνικά μας συστήνεται με τον ατυχή τίτλο 'Τα Χαλάσαμε'). Πρόκειται για μία παραγωγή που θέλει να λέγεται ρομαντική, χωρίς όμως να είναι. Κυρίως γιατί δεν υπάρχει ρομαντισμός όταν ένα ζευγάρι χωρίζει και γιατί πολύ περισσότερο δε προκύπτει από πουθενά πως επειδή μία ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός ζευγαριού θα πρέπει δεδομένα να χαρακτηρίζεται ρομαντική. Ο Vaughn στο ρόλο του κλασσικού ανώριμου 30άρη άνδρα που προτιμά το playstation από τις δουλειές του σπιτιού έρχεται αντιμέτωπος με την Aniston, μία γυναίκα με τα συνήθη 'κολλήματα' που ξέρει όμως τι θέλει και δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή της πλάι σε κάποιον που δε δηλώνει κάθε ώρα και στιγμή πρόθυμος να τη βοηθήσει. Θα λέγαμε πως το φιλμ διάκειται φιλικά περισσότερο προς τη γυναικεία οπτική του ζητήματος, αφού κατά κύριο λόγο ο Gary είναι αυτός που πρέπει να πραγματοποιήσει τις σημαντικότερες αλλαγές αν θέλει να ξανακερδίσει τη Brooke. Αυτή η επιλογή αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη. Στα υπέρ της ταινίας αξίζει να σημειώσουμε και το 'αιρετικό' φινάλε που αποφεύγει τις γνωστές κοινοτυπίες. Οι γρήγοροι και φυσικοί διάλογοι πριμοδοτούν τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα που σε μερικές περιπτώσεις προκαλούν γέλιο, ενώ η σκηνοθεσία του Peyton Reed είναι καθαρά διαικπεραιωτική και περνά απαρατήρητη. Ευτυχώς όμως τα κλισέ του είδους δε κάνουν...πάρτι και μένει έτσι χώρος για λίγη πρωτοτυπία. Σε γενικές γραμμές πάντως μπορούμε να πούμε πως το «Break-up» είναι μία ευχάριστη κωμωδία καταστάσεων που παρακολουθείται απροβλημάτιστα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-06-2006  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.