Date Movie

Date Movie

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 83'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Aaron Seltzer

Πρωταγωνιστούν: Alyson Hannigan, Adam Campbell, Tony Cox, Fred Willard, Eddie Griffin

Κείμενο: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η Julia Jones γράφει στο ημερολόγιό της πόσο μόνη αισθάνεται και πόσο απελπισμένη γιατί μερικά (ή ίσως πολύ περισσότερα από μερικά) περιττά κιλά την εμποδίζουν να βρει τον ιδανικό σύντροφο και να ζήσουν μαζί για πάντα ευτυχισμένοι. Η Julia Jones θα αδυνατίσει σε χρόνο dt, θα βρει τον ιππότη της στην ασημένια πανοπλία, θα γνωρίσει τους γονείς του και θα ζήσει για πάντα ευτυχισμένη. Και η αλήθεια είναι ότι όποιος άλλος θέλει να ζήσει για πάντα ευτυχισμένος καλό είναι να αποφύγει την ταινία.

Το γεγονός ότι το «Date Movie» από την πρώτη εβδομάδα προβολής της βρίσκεται ήδη στην λίστα με τις 50 χειρότερες ταινίες στο Internet Movie Database είναι μια δυνατή ένδειξη ότι δεν είναι η ιδανική ταινία για το ιδανικό ραντεβού. Όταν μερικοί από τους σεναριογράφους των Scary Movies συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια ακόμα νεανική ταινία, είναι δεδομένο ότι πρόκειται να ακολουθήσουν τις δοκιμασμένες και πετυχημένες (;) συνταγές που τους οδήγησαν προηγουμένως στην κορυφή του Aμερικάνικου box office. Το «Date Movie» παρωδεί - ο όρος χρησιμοποιείται με ευρεία έννοια - πληθώρα ταινιών από το «When Harry Met Sally» και το «Mr and Mrs Smith» μέχρι το «Star Wars» και το «Lord of the Rings», επαναλαμβάνοντας κατά γράμμα γνωστές σκηνές προσθέτοντας μια -ή δυο και τρεις- πινελιές χοντροκομμένου και κακόγουστου χιούμορ. Ίσως πιο διασκεδαστικό είναι να μετράει κανείς όλες τις κινηματογραφικές αναφορές που γίνονται στην ταινία. Μπορεί να είναι μια εύκολη λύση για ένα βράδυ στο σπίτι με pizza, αλλά όχι για μια κινηματογραφική έξοδο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-05-2006  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.