Candy

Candy

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 108'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Neil Armfield

Πρωταγωνιστούν: Heath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush, Garry McDonald, Noni Hazlehurst

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Τις ταινίες για τα ναρκωτικά της δεκαετίας του '70 θυμίζει η ταινία «Candy» με κεντρικά πρόσωπα δύο νεαρά παιδιά στην Αυστραλία του σήμερα. Στην προσπάθειά τους να εντείνουν το ερωτικό τους πάθος, η Candy και ο Dan καταλήγουν εθισμένοι στην ηρωίνη. Όμως, καθώς μεγαλώνει η εξάρτησή τους στην ηρωίνη, μεγαλώνει και η εξάρτησή του ενός από τον άλλο. Η ζωή τους έχει πλέον μετατραπεί σε ένα πραγματικό εφιάλτη ενώ προσπαθούν με κάθε τρόπο (κλοπές, απάτες και πορνεία) να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Ο εμπειρότατος θεατρικός σκηνοθέτης από την Αυστραλία Neil Armfield επιλέγει για πρώτη του ταινία να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το γνωστό βιβλίο του Luke Davies.

Το «Candy» αποδεικνύεται 'αιφνιδιαστικά ενοχλητικό' εστιάζοντας στη ζωή και τα πάθη των δύο junkie. Μπορεί το θέμα να είναι χιλιοπαιγμένο όμως αυτή τη φορά ο φαύλος κύκλος των ναρκωτικών παρουσιάζεται χωρίς να ωραιοποιείται και το αποτέλεσμα ομολογουμένως σε κάνει συχνά να στρέφεις τα μάτια από την οθόνη. Σίγουρα η ταινία κερδίζει και από την συμμετοχή του υποψηφίου για Oscar (για το «Brokeback Mountain») Heath Ledger και του εμπειρότατου Geoffrey Rush. Το κρυφό χαρτί του «Candy» είναι όμως η νεαρή Abbie Cornish που κεντρίζει τα βλέμματα στον ομώνυμο ρόλο-πρόκληση της Candy. Με δεδομένη τη σκληρότητά του, το φιλμ δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, όμως θα προκαλέσει και θα συγκινήσει.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-04-2006  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.