Eight Below

Ανταρκτική, Στα Όρια Του Αδυνάτου

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Frank Marshall

Πρωταγωνιστούν: Paul Walker, Bruce Greenwood, Moon Bloodgood, Jason Biggs, Gerard Plunkett

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Μία επιστημονική ομάδα που βρίσκεται εγκατεστημένη στην Ανταρκτική, αναγκάζεται να εγκαταλείψει άμεσα τη βάση της όταν τα καιρικά φαινόμενα ενταθούν δραματικά. Λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης και ενός ατυχήματος, τα σκυλιά της ομάδας αφήνονται αβοήθητα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και αυτό είναι κάτι που ο Jerry (Paul Walker) δε μπορεί να αποδεχθεί. Οι πιο πιστοί του σύντροφοι καλούνται να αντέξουν το μακρύ χειμώνα που πλησιάζει, αφού είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να προσεγγίσει κάποια ομάδα διάσωσης την περιοχή. Εκείνος όμως δε παύει να προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να γυρίσει στην Ανταρκτική.

Το «Eight Below» είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία που ενέπνευσε και το δημοφιλές ιαπωνικό φιλμ «Nankyoku Monogatari» του 1983 που πιθανόν να γνωρίζετε με το όνομα «Antarctica». Με τον Frank Marshall στη σκηνοθετική καρέκλα να έχει εμπειρία από αγώνες επιβίωσης μετά τους «Alive» (Επιζήσαντες) του '93, το όλο εγχείρημα διαθέτει μία δικλείδα ασφαλείας. Πρόκειται για μία κλασσική περιπέτεια επιβίωσης απέναντι στα στοιχεία της φύσης, με κύριους πρωταγωνιστές τα αξιαγάπητα σκυλιά Χάσκι. Η ταινία διαθέτει χαρακτήρα ντοκιμαντέρ και μέσω της καλής φωτογραφίας μας χαρίζει αρκετά υπέροχα πλάνα. Τα κλισέ όμως δε λείπουν περιορίζοντας αισθητά το συνολικό αποτέλεσμα ενώ αποφεύγεται επιμελώς το unhappy-end της αρχικής ταινίας. Φυσικά δε λείπει και το 'πολυφορεμένο' love-story προκειμένου να δικαιολογηθεί η παρουσία των εμφανίσιμων ηθοποιών. Το καστ αποτελείται κυρίως από τους αναγνωρίσιμους, αλλά μετρίων δυνατοτήτων Paul Walker και Jason Biggs που ακόμα και εδώ δείχνουν την υποκριτική τους ανεπάρκειά, ενώ τους πλαισιώνει ο Bruce Greenwood. Αν παραβλέψουμε τα εμφανή μειονεκτήματα και συνυπολογίσουμε πως πρόκειται για ταινία της Disney που απευθύνεται σε οικογενειακό κυρίως κοινό, το συνολικό αποτέλεσμα - αν και μέτριο - δεν κρίνεται αδιάφορο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-04-2006  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.