In The City

Ζευγάρια Στην Πόλη

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Cesc Gay

Πρωταγωνιστούν: Monica Lopez, Eduard Fernandez, Maria Pujalte, Alex Brendemuhl, Vicenta NΑDongo

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Μέσα στους αστικούς ρυθμούς που επιβάλλει μια πόλη όπως η Βαρκελώνη μία παρέα τριαντάρηδων ζει παλεύοντας με τις φοβίες, τα άγχη και τις απωθημένες επιθυμίες της. Θαρρείς πως πίσω από τη κοινώς αποδεκτή συμπεριφορά του καθενός υπάρχει ένας κόσμος από ερωτηματικά που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις. Τα χρόνια έχουν αρχίσει να παγιώνουν καταστάσεις, ενώ η επαφή με τους γύρω τους φαίνεται πως χάνει το χρώμα και τον ενθουσιασμό που κάποτε τη διέκρινε. Ζευγάρια στη πόλη λοιπόν, αποτελούμενα από μονάδες που διακηρύττουν 'κοινωνικώς' την ευημερία τους ενώ το μυαλό και η καρδιά κατανοούν και προστάζουν άλλα. Η εικόνα του αναλλοίωτου προτύπου και της οικογενειακής ή προσωπικής ευτυχίας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πικρό ψέμα που μόλις και μετά βίας μπορείς να σιγοψιθυρίσεις στον ίδιο σου τον εαυτό.

Το υπαρξιακό δράμα του Cesc Gay επικεντρώνεται στη γενιά των τριαντάρηδων που σπανίως έχει την τιμητική της στο σύγχρονο κινηματογράφο. Οι σχέσεις, οι επιθυμίες, τα προσωπικά αδιέξοδα και οι συμβάσεις που αναγκάζεται να κάνει με τη καθημερινότητά του ο σύγχρονος 30άρης αστός παρουσιάζονται ανάγλυφα μέσα από τη ζωή μίας παρέας συνηθισμένων ανθρώπων. Το κατά συνθήκη ψεύδος έχει αναχθεί σε επικοινωνιακό έμβλημα, σε σημείο που η διάκριση του τι πραγματικά επιθυμεί κανείς και με τι τελικά έχει καταλήξει να συμβιβάζεται δύσκολα μπορεί να αποσαφηνιστεί. Ο αυθορμητισμός των 20 και κάτι έχει μάλλον περάσει οριστικά και αυτό φαίνεται περίφημα στα πρόσωπα των χαρακτήρων. Τα κοντινά πλάνα εγκλωβίζουν τα βαθύτερα 'θέλω' τους σε σημείο να βιώνεις μαζί τους το προσωπικό δράμα του καθενός. Με αυτή τη 'συναισθηματική' ανάκριση που υποχρεώνει τους ήρωές του ο σκηνοθέτης όχι μόνο δε μένει ουδέτερος αλλά νομίζεις πως τους ωθεί προς την ανεύρεση λύσης για το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν. Η ωριμότητα με την οποία αυτό επιτελείται δεν απαντάται συχνά σε ένα κοινωνικό δράμα της εποχής μας. Το σενάριο διαθέτει τον απαιτούμενο ρεαλισμό αποφεύγοντας τους μελοδραματισμούς ενώ και οι ερμηνείες είναι οι αρμόζουσες. Συμπερασματικά το «In The City» αποτελεί μία καλή επιλογή και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες με τις οποίες ασχολείται ενώ κλείνει με νόημα το μάτι και στους νεότερους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-04-2006  |  Διανομή: Ama Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.