About A Boy

Για Ένα Αγόρι

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Chris Weitz & Paul Weitz

Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Rachel Weisz, Toni Collette, Nicholas Hoult, Isabel Brook

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

O Will κοντεύει να κλείσει τα σαράντα και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι από μόνος του ένα νησί αποκομμένος από τους άλλους. Χωρίζει την ημέρα σε μονάδες χρόνου, τις οποίες καταναλώνει παίζοντας μπιλιάρδο, βλέποντας τηλεόραση, συχνάζοντας σε κοσμικά εστιατόρια και κυρίως κυνηγώντας γυναίκες, αναζητώντας μια όχι και τόσο μόνιμη και σταθερή σχέση. Όταν ανακαλύπτει πως με τις ανύπαντρες μητέρες του είναι ευκολότερο να διακόψει τη σχέση χωρίς να αισθάνεται ενοχές, αρχίζει να πηγαίνει σε μια ομάδα υποστήριξης ανύπαντρων γονέων ψάχνοντας νέες γνωριμίες. Ο Marcus είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Στο σχολείο δε μπορεί να προσαρμοστεί. Στο σπίτι η μητέρα του κλαίει συχνά λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Ο Marcus θα γνωρίσει τον Will και θα τον βοηθήσει να ωριμάσει. Ο Will θα γνωρίσει τον Marcus και θα τον βοηθήσει να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Το About a Boy είναι η δεύτερη ταινία -μετά από το High Fidelity- το σενάριο της οποίας έχει βασιστεί σε βιβλίο του Nick Hornby. Η υπόθεση δεν είναι εξαιρετικά πρωτότυπη. Ο θεατής γνωρίζει λίγο ή πολύ τι πρόκειται να συμβεί. Όμως η χιουμοριστική διάθεση που επικρατεί σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, την καθιστά πολύ ενδιαφέρουσα. Αυτή βασίζεται στο μοτίβο των δυο τελείως διαφορετικών χαρακτήρων (με μόνο κοινό σημείο τη μοναξιά), η σύγκρουση των οποίων προκαλεί το γέλιο. Προς αυτή την κατεύθυνση βέβαια βοηθούν σημαντικά οι άρτιες ερμηνείες τόσο του Hugh Grant που υποδύεται με απόλυτη φυσικότητα τον υπερόπτη και εγωπαθή εργένη που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων, όσο και του μικρού Nicholas Hoult όπου στο πρόσωπό του συνδυάζεται η παιδική αφέλεια με την πρόωρη ωριμότητα. Αντίθετα ο ρόλος της Toni Collette είναι περισσότερο διακοσμητικός, χωρίς να έχει πολλές ευκαιρίες να φανερώσει το ερμηνευτικό της ταλέντο. Εξάλλου οι αδερφοί Weitz που σκηνοθετούν την ταινία -δημιουργοί και του American Pie- αποφεύγουν στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χοντροκομμένα αστεία και στηρίζονται κυρίως στις ιδιαίτερα πετυχημένες ατάκες του καλογραμμένου σεναρίου. Στο τέλος της ταινίας ο Will επιμένει ότι κάθε άνθρωπος είναι από μόνος του ένα νησί, αλλά αναγνωρίζει και τη σημασία δημιουργίας συμπλεγμάτων νησιών. Ο θεατής από τη μεριά του αποχωρεί από την αίθουσα έχοντας γελάσει πολύ και συγκινηθεί λιγάκι.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-07-2002  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.