Les Chevaliers Du Ciel

Οι Μαχητές Των Ουρανών

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gerard Pires

Πρωταγωνιστούν: Benoit Magimel, Clovis Cornillac, Geraldine Pailhas, Philippe Torreton, Rey Reyes

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Κατά τη διάρκεια επίδειξης της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας εξαφανίζεται ένα Mirage 2000. Δύο από τους πλέον έμπειρους πιλότους της, οι Marchelli και Vallois, δε θα αργήσουν να το εντοπίσουν όμως ο πιλότος του Mirage δε δείχνει διάθεση να συμμορφωθεί με τις οδηγίες τους. Ύστερα από λίγο ο Marchelli αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να το καταρρίψει προκειμένου να προστατεύσει το συνάδελφό του, αψηφώντας τις εντολές του πύργου ελέγχου. Αργότερα θα αποδειχθεί πως η 'αεροπειρατεία' ήταν εικονική και σχεδιασμένη από το Αρχηγείο της Π.Α. Μοιραία οι Marchelli και Vallois θα κληθούν σε απολογία για την απώλεια ενός πιλότου και ενός σύγχρονου αεροσκάφους αν και οι δυο τους επιμένουν πως δέχθηκαν πραγματική επίθεση από το Mirage. Αν και η διοίκηση τους θέτει εκτός Π.Α., σύντομα θα αποδειχθεί πως οι δύο πιλότοι είχαν δίκαιο και πως το συμβάν αυτό αποτελεί μέρος της προετοιμασίας ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Το «Les Chevaliers Du Ciel» αποτελεί τη μεταφορά της ομώνυμης γαλλικής σειράς στη μεγάλη οθόνη. Ο Gerard Pires («Taxi») - με τη συνδρομή της γαλλικής Π.Α. στις σκηνές δράσης - επιχειρεί να δομήσει μία περιπέτεια που προσεγγίζει τα χολυγουντιανά πρότυπα. Εισάγει ίντριγκες, ξένα συμφέροντα, μυστικές συμφωνίες, εμπόριο όπλων, τρομοκρατία, μερικούς Λιβεριανούς τρομοκράτες και αρκετές - εντυπωσιακές είναι η αλήθεια - εναέριες λήψεις προκειμένου να το επιτύχει. Ενώ χρησιμοποιούνται όλα τα γνωστά συστατικά που συνθέτουν μια συνηθισμένη περιπέτεια, δυστυχώς για εκείνον η προσπάθειά του δε δικαιώνεται. Παλεύει φιλότιμα να χωρέσει μέσα σε 102' μία τόσο διευρυμένη ιστορία και όπως είναι λογικό το αποτέλεσμα δείχνει πρόχειρο και επιφανειακό. Εκτός από τα πλάνα των πτήσεων, σε κανένα άλλο σημείο η υπόθεση δε παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού η όλη πορεία φαντάζει πέρα ως πέρα προβλέψιμη και γεμάτη από κοινοτυπίες. Αν περιμένετε να δείτε μια ευρωπαϊκή περιπέτεια να διαφοροποιείται έστω και εν μέρει από όσες έχετε δει ως τώρα πολύ φοβάμαι πως θα απογοητευτείτε ενώ το πιθανότερο είναι να σας έρθουν στο μυαλό οι γνώριμες 'Αέρινες Σιωπές'. Και μάλλον αυτός δε θα είναι και ο πλέον ευχάριστος συνειρμός"

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-04-2006  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.