Crossroads

Για Πάντα Φίλες

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tamra Davis

Πρωταγωνιστούν: Britney Spears, Anson Mount, Zoe Saldana, Taryn Manning, Dan Aykroyd

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

H Lucy ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια, όμως εξαιτίας του καταπιεστικού πατέρα της έχει αποφασίσει να ακολουθήσει σπουδές στον κλάδο της ιατρικής. Η Lucy ελπίζει ότι μια μέρα θα συναντήσει τη μητέρα που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει. Η Lucy θέλει να ερωτευτεί αληθινά κάποιο αγόρι με το οποίο η πρώτη φορά θα είναι ξεχωριστή. Μετά από την αποφοίτησή της αποφασίζει να ταξιδέψει από την Georgia εως το Los Angeles μαζί με δυο παλιές φίλες της, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τις φίλες της και -πράγμα καθόλου αναμενόμενο- να γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του αγοριού που τις συνοδεύει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Με το Crossroads η Britney Spears κάνει την επίσημη εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη. Δεν είναι η πρώτη και αναμφίβολα ούτε η τελευταία φορά που κάποια τραγουδίστρια δοκιμάζει την τύχη της στο χώρο του κινηματογράφου. Το σενάριο του έργου είναι δομημένο πάνω στο χαρακτήρα της Lucy -ρόλο που ερμηνεύει η Spears- ενώ οι ιστορίες των δυο άλλων συμπρωταγωνιστριών φαίνεται ότι υπάρχουν απλά και μόνο για να καλύψουν τα κενά της κύριας υπόθεσης και να προσθέσουν μερικές ακόμα δραματικές σκηνές. Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αφού χωρίς την παρουσία της τραγουδίστριας της pop η ταινία μάλλον θα κατέληγε απευθείας στο video, καθώς δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ένα τυπικό teen road movie, διανθισμένο με ορισμένες κωμικές στιγμές. Η Britney φορώντας όλες τις αποχρώσεις του ροζ περιφέρεται κατά τη διάρκεια της ταινίας μιλώντας με το ίδιο ναζιάρικο ύφος, καθώς καταβάλλει προσπάθειες να πείσει ότι πέρα από το τραγούδι μπορεί να πετύχει και ως ηθοποιός. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που δεν εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της, δεν τα καταφέρνει άσχημα για πρώτη φορά, ενώ παράλληλα το σενάριο προνοεί για την πρωταγωνίστριά του παρέχοντας στην Spears την ευκαιρία να ερμηνεύσει και μερικά από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο τελευταίο της CD. Ωστόσο εκείνη που κερδίζει της εντυπώσεις είναι η Zoe Saldana, η οποία υποδύεται την δημοφιλή φίλη της Lucy, Kit. Εξάλλου η σκηνοθέτης Tamra Davis δεν καταφέρνει να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα μεταξύ των κοριτσιών, των οποίων η σχέση ακολουθεί το επαναλαμβανόμενο μοτίβο «τσακωμός - συμφιλίωση- τσακωμός».Προς το τέλος μάλιστα της ταινίας μια από τις πρωταγωνίστριες δηλώνει ότι της φάνηκε πως το ταξίδι που έκαναν διάρκησε χρόνια. Είναι πολύ πιθανόν ορισμένοι θεατές να σκεφτούν το ίδιο για την ταινία.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-06-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.