Tickets

Tickets

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Abbas Kiarostami & Ken Loach & Ermanno Olmi

Πρωταγωνιστούν: Valeria Bruni Tedeschi, Carlo Delle Piane, Silvana De Santis, Filippo Trojano, Gary Maitland

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Μέσα στο ίδιο τρένο που ακολουθεί μία διαδρομή από τη κεντρική Ευρώπη προς τη Ρώμη εκτυλίσσονται τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Ένας μεσήλικας καθηγητής δε μπορεί να ξεχάσει τη συνάντησή του στο σταθμό με μία γοητευτική αλλά αρκετά νεότερή του γυναίκα. Μία ευτραφής και ιδιόρρυθμη κυρία κάνει δύσκολη τη ζωή του νεαρού που έχει προσλάβει για να την υπηρετεί. Τρεις οπαδοί της Celtic ταξιδεύουν στην αιώνια πόλη προκειμένου να ενισχύσουν τη προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ραντεβού της. Όμως ένα συμβάν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού απειλεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι - άγνωστοι μεταξύ τους - αποκαλύπτουν το χαρακτήρα τους, τις επιθυμίες τους και ακροβατούν ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.

Τρεις διακεκριμένοι σκηνοθέτες, ο Βρετανός Ken Loach, ο Ιρανός Abbas Kiarostami και ο Ιταλός Ermanno Olmi ενώνουν το ταλέντο τους και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους είναι το «Tickets», μία ταινία για τις ανθρώπινες καθημερινές σχέσεις που τυγχάνει να συμπορεύονται μέσα σε ένα μέσο μεταφοράς. Θα λέγαμε πως στο πρώτο μέρος πρωταγωνιστεί η ευγένεια των συναισθημάτων, ο έρωτας αλλά και η ματαίωσή του που όλοι λίγο-πολύ φοβόμαστε. Στη δεύτερη ιστορία τη παράσταση κλέβει η αντίθεση του θυμικού με την ανοχή και τη πραότητα. Στο τρίτο μέρος κυριαρχεί η ξενοφοβία καθώς και η ανθρωπιά που καλείται να την αντιμετωπίσει. Τελικά αυτό που μένει είναι ένα ανθρώπινο μωσαϊκό αποτελούμενο από συναισθήματα, πράξεις και στερεότυπα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αντιθέσεις που παρατηρούνται: έρωτας που θεριεύει με την απόσταση, ένα τρένο γεμάτο από κόσμο και 'μοναξιές', δίψα για ανθρώπινη επαφή που συνυπάρχει με τη ξενοφοβία. Παρά τη 'πολυφωνία' των δημιουργών και τις τρεις διαφορετικές ιστορίες που παρακολουθούμε το φιλμ χαρακτηρίζεται από συνοχή και ομοιογένεια. Η σκηνοθεσία παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη ισορροπία εξυπηρετεί ιδανικά την αρτιότερη σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Τα δρώμενα χαρακτηρίζονται από αληθοφάνεια και σε αυτό συμβάλλουν τόσο το προσεγμένο σενάριο όσο και οι ερμηνείες από το σύνολο των βασικών ηθοποιών. Το «Tickets» δεν αφηγείται μια ξεχωριστή και πρωτότυπη ιστορία. Αντίθετα, μας μιλά άμεσα και ειλικρινά για καθημερινούς ανθρώπους με τετριμμένα προβλήματα και αυτή είναι η επιτυχία της.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-03-2006  |  Διανομή: Prooptiki

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.