All The Invisible Children

All The Invisible Children

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Charef, Kusturica, Lee, Lund, Scott, Veneruso, Woo

Πρωταγωνιστούν: Maria Grazia Cucinotta, Kelly Macdonald, David Thewlis, Francisco Anawake, Damaris Edwards

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Επτά διαφορετικές ιστορίες από επτά διαφορετικούς σκηνοθέτες απαρτίζουν το κινηματογραφικό κολάζ του «All the Invisible Children». Από τους σκηνοθέτες ζητήθηκε να εστιάσουν στο πρόβλημα των παιδιών τα οποία είναι με κάποιο τρόπο 'αόρατα' - περιθωριοποιημένα, καταπιεσμένα, θύματα εκμετάλλευσης, αόρατα ακόμα και για τα «ραντάρ» των ΜΜΕ. Ο Mehdi Charef για την Αφρική, ο Emir Kusturica για τη Σερβία-Μαυροβούνιο, ο Spike Lee για τις ΗΠΑ, η Katia Lund για τη Βραζιλία, ο Tony Scott για τη Μεγάλη Βρετανία, ο Stefano Veneruso για την Ιταλία και ο John Woo για την Κίνα. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που έκανε την πρεμιέρα του στο τελευταίο φεστιβάλ της Βενετίας και υλοποιήθηκε με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Mehdi Charef βάζει στο 'Tanza' τον μικρό του ήρωα μπροστά στο δίλημμα να βάλει ή να μη βάλει βόμβα σε ένα σχολείο. Ο Emir Kusturica στο 'Blue Gupsy' στρέφει το ενδιαφέρον του σε ένα νεαρό αγόρι που αποφυλακίζεται από το αναμορφωτήριο για να ξαναβρεθεί σε έναν κόσμο που τον σπρώχνει στην παρανομία. Ο Spike Lee στο 'Jesus Children Of America' εστιάζει σε μια νεαρή έφηβη που μαθαίνει ότι, κατά τη γέννα της κληρονόμησε από τη ναρκομανή μητέρα της τον ιό του AIDS. Η Katia Lund στο 'Bilu and Joao' παρακολουθεί μια μέρα στη ζωή δύο φτωχών παιδιών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στους δρόμους του Σάο Πάολο. Ο Tony Scott και η κόρη του Jordan στο 'Jonathan' βάζουν έναν κουρασμένο και στα πρόθυρα της τρέλας φωτογράφο να ανακαλύπτει ξανά τη χαρά της ζωής μέσα από τα παιδιά. Ο Stefano Veneruso στο 'Ciro' υπενθυμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παιδική ψυχή όταν αναπτύσσεται σε υποβαθμισμένες, τσιμεντένιες συνοικίες γεμάτες εγκληματικότητα και οργή και τέλος, ο John Woo στο 'song Song And Little Cat' μιλά για την ελπίδα μέσα από το παράδειγμα δύο μικρών κοριτσιών.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-03-2006  |  Διανομή: PCV  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.