The Descent

Η Κάθοδος

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Neil Marshall

Πρωταγωνιστούν: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Alex Reid, Saskia Mulder, MyAnna Buring

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Στη σκιά ενός δυστυχήματος που συνέβη πριν ένα χρόνο, έξι φίλες ξεκινούν να εξερευνήσουν μια σπηλιά κοντά στα Απαλάχια Όρη. Αλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο έμπειρες σε τέτοιου είδους αποστολές καθοδηγούνται από τη Juno. Εκείνη, χωρίς να έχει ενημερώσει τις υπόλοιπες τις οδηγεί αντί για μια γνωστή σπηλιά της περιοχής σε μια ανεξερεύνητη. Μετά από μια κατάρρευση βράχων φράσσεται η είσοδος με αποτέλεσμα να παγιδευτούν. Χωρίς να περιμένουν πλέον τη βοήθεια κανενός, αποφασίζουν να ψάξουν για κάποιο άλλο σημείο εξόδου. Στη πορεία όμως αρχίζουν να ανακαλύπτουν ίχνη από τη παρουσία άλλων ανθρώπων που πέρασαν από τη σπηλιά. Η απουσία πληροφοριών για το μέρος αυτό τις οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι αυτοί δε κατάφεραν να βγουν ποτέ στην επιφάνεια. Σιγά-σιγά θα ανακαλύψουν επίσης πως μια ομάδα ανθρωποφάγων πλασμάτων αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Με μια ατμόσφαιρα κλειστοφοβική και γρήγορη κινηματογράφηση το «Descent» ισορροπεί ανάμεσα στο θρίλερ και τη περιπέτεια. Διαθέτει σασπένς και δράση παραθέτοντάς τα μέσα σε φοβικές καταστάσεις. Συνολικά ανώτερο από το πρόσφατο «The Cave» καταφέρνει να πείσει και να ξαφνιάσει το θεατή. Οι έξι φίλες που - απουσία ανδρών - εκτίθενται στο θανάσιμο κίνδυνο αποτελεί από μόνο του μια πρωτοτυπία και εκείνες τα πηγαίνουν περίφημα χωρίς αυτούς. Παρά τη γρήγορη πλοκή, οι πρωταγωνίστριες προλαβαίνουν να καταδείξουν τη διαφορετικότητά τους όσο οι συνθήκες και η ταινία το απαιτούν. Υπογράφοντας ο ίδιος το καλό σενάριο ο Neil Marshall δημιουργεί ένα φανταστικό κόσμο που παρά τα αιμοδιψή του τέρατα φαντάζει αληθινός και αυθεντικά απειλητικός. Έτσι η μάχη για την επιβίωση περνά μπροστά από τα μάτια του θεατή χωρίς να τον αφήσει να χαλαρώσει σε κανένα σημείο. Μοναδικό μειονέκτημα ίσως να αποτελεί για κάποιους το φινάλε που αφήνει ερωτηματικά. Σε κάθε περίπτωση το «Descent» είναι μια ταινία που διακρίνεται εκεί που άλλες αποτυγχάνουν: στην αλληλεπίδραση του φανταστικού με το πραγματικό. Για το λόγο αυτό και μόνο αξίζει τη προσοχή σας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-03-2006  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.