Final Destination 3

Βλέπω Το Θάνατό Σου 3

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 93'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Wong

Πρωταγωνιστούν: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Kris Lemche, Amanda Crew, Alexz Johnson

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Μόλις έχουν τελειώσει το Λύκειο και η Wendy μαζί με τη παρέα της ξέγνοιαστοι πλέον κανονίζουν να το γιορτάσουν σε ένα λούνα παρκ. Ενώ όλα δείχνουν υπέροχα, τη στιγμή που ετοιμάζονται να ανέβουν για μια ξέφρενη βόλτα στο roller-coaster η Wendy βλέπει ένα όραμα πως πρόκειται να συμβεί ένα τραγικό δυστύχημα στο τρενάκι αυτό και πως όλοι πρόκειται να καταλήξουν νεκροί. Όντας τρομοκρατημένη αποβιβάζεται προτρέποντας και τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο. Ο Kevin κατεβαίνει μαζί της και η παρεξήγηση που δημιουργείται μεταξύ μελών της παρέας οδηγεί μερικούς ακόμα να εγκαταλείψουν το τρενάκι. Λίγο μετά το συμβάν, όσοι παρέμειναν στις θέσεις τους βρίσκουν τραγικό θάνατο. Οι τυχεροί επιζήσαντες όμως δεν αποδεικνύονται και τόσο τυχεροί αφού ο Χάρος έχει επιμονή, πείσμα και προπάντων σχέδιο που όπως φαίνεται δεν του αρέσει καθόλου να του το αλλάζουν. Τώρα πλέον η Wendy, ο Kevin και τα υπόλοιπα παιδιά θα κληθούν να αντιληφθούν έγκαιρα το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν και να βρουν τρόπο να το καταπολεμήσουν πριν έχουν αναδρομικό μαρτυρικό τέλος.

'Όποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δε πεθαίνει' μας διδάσκει ο θυμόσοφος λαός και η ρήση αυτή αποκτά - δυστυχώς - διπλή σημασία για το «Final Destination 3». Αφενός γιατί οι παραγωγοί της ταινίας μπήκαν στο κόπο να μας χαρίσουν μια ακόμα αχρείαστη συνέχεια σχετικά με το πόσο κακός και επίμονος μπορεί να γίνει ο πεισματάρης Χάρος και αφετέρου γιατί αν ο μέσος θεατής δε πεθάνει από το ανεκδιήγητο αυτό φιλμ κατά τη θανάσιμη προβολή του τότε δε πρόκειται να πεθάνει ποτέ (τουλάχιστον όχι μέσα σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα). Τι να πει κανείς για αυτό το θριλεράκι που διηγείται ακόμα ένα μέχρι θανάτου κυνηγητό 'αθώων' εφήβων, είναι έτοιμοι να θυσιαστούν στο όνομα παιδιάστικων διδαγμάτων και μοιραίων (για τα μάτια του θεατή) κινηματογραφικών κλισέ. Ανυπαρξία πρωτοτυπίας (με εξαίρεση ίσως μερικές σκηνές θανάτων), σεναριακή προχειρότητα και ερμηνείες για κλάματα αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της ταινίας που σε προκαλεί με την αφέλειά της. Ηθικό δίδαγμα: Κινδυνεύουμε περισσότερο από τις 'φονικές' ταινίες παρά από τα 'φονικά' τρενάκια"

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-03-2006  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.