Rollerball

Rollerball

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: John McTiernan

Πρωταγωνιστούν: Chris Klein, LL Cool J, Rebecca Romijn-Stamos, Jean Reno, Naveen Andrews

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, στο έτος 2005 οι πράξεις βίας αποτελούν αδίκημα που δεν συγχωρείται από το κοινωνικό σύστημα. Στην κοινωνία αυτή η βία επιτρέπεται μόνο σε ένα χώρο. Στην πίστα του Rollerball. Πρόκειται για ένα βίαιο, σχεδόν θανάσιμο παιχνίδι, με υψηλή θεαματικότητα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη παθιάζεται με τους πρωταγωνιστές Jonathan Cross, Marcus Ridley και την όμορφη συμπαίκτριά τους Aurora. Η Aurora χρησιμοποιεί skates και μηχανές για να προσπεράσει τους αντιπάλους και να σκοράρει. Παρά την επικινδυνότητα του ίδιου του παιχνιδιού, ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ομάδας, Petrovich, ο οποίος είναι διατεθιμένος να θυσιάσει τα πάντα για να μεγιστοποιήσει την ακροαματικότητα. Για αυτόν τον άνθρωπο τα νούμερα της τηλεθέασης είναι πιο σπουδαία από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Σε μια ηρωική κίνηση ο Jonathan και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν την διαφθορά και την προδοσία.

Το 1975 ο Norman Jewison σκηνοθέτησε την ομώνυμη φουτουριστική περιπέτεια που έκανε αίσθηση. Σήμερα, ο μετρ της περιπέτειας John McTiernan, σκηνοθετεί ένα ακόμη πιο σύγχρονο remake. Είναι η δεύτερη ταινία του Jewison που ξαναγυρίζεται από τον McTiernan, μετά το Thomas Crown Affair. Αυτή τη φορά όμως το αποτέλεσμα είναι φτωχό και ασύνδετο. Με εντυπωσιακές σκηνές δράσης στην πίστα αλλά χωρίς την πρωτοτυπία του αρχικού φιλμ, το Rollerball δεν έχει να προσφέρει κάτι. Πάντως είναι να απορεί κανείς πως βρέθηκε ο Jean Reno σε αυτό το cast παρέα με τους LL Cool J και Rebecca Romijn-Stamos.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 31-05-2002  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.