Resident Evil

Resident Evil

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson & Chris Howes

Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η Alice και η Rain είναι οι επικεφαλής μιας ομάδας επίλεκτων commando. Σκοπός τους είναι να διεισδύσουν στην «κυψέλη», ένα τεράστιο υπόγειο εργαστήριο γενετικής το οποίο ανήκει στην πανίσχυρη Umbrella Corporation. Εκεί ένας επικίνδυνος ιός που αναπτυσσόταν μυστικά έχει διαρρεύσει, σκοτώνοντας το προσωπικό του αχανούς εργαστηρίου. Για την ακρίβεια το προσωπικό δεν είναι νεκρό αλλά απέθαντο (undead). Διατηρούν βασικές ζωτικές λειτουργίες και αναζητούν τροφή. Τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα μιας και η ομάδα έχει μόνο τρεις ώρες για να προλάβει να κλείσει τον υπερυπολογιστή που διοικεί το εργαστήριο και να σφραγίσει την «κυψέλη» πριν ο ιός εξαπλωθεί στην επιφάνεια της γης. Όπως είναι βέβαια αυτονόητο, θα υπάρξουν πολλά εμπόδια στην προσπάθεια αυτή ενώ η ομάδα δεν θα καταφέρει να φτάσει αλώβητη στον προορισμό της.

Βασισμένο στο ομότιτλο videogame το Resident Evil έχει στον πρώτο ρόλο την λαμπερή Milla Jovovich. Πέραν αυτής και των προσεγμένων εφέ δεν έχει τίποτε. Ακολουθεί πιστά το videogame μεταφέροντας μια αισθητική «shoot them up» ενώ ταυτόχρονα δίνει σκηνές που του δίνουν επάξια τον χαρακτηρισμό «Αυστηρά Ακατάλληλο». Το Resident Evil στη μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να είναι ένα (ρεαλιστικότατο) videogame, και σίγουρα δεν είναι κινηματογράφος.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-05-2002  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.