Rumor Has It

Οι Φήμες Λένε

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rob Reiner

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine, Mark Ruffalo, Mena Suvari

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Οι φήμες λένε" πως η Sarah Huttinger δε ξέρει τι θέλει να κάνει με τη ζωή της. Έχει αποδεχθεί τη πρόταση γάμου του φίλου της Jeff όμως η ίδια δεν είναι καθόλου σίγουρη για το αν είναι σε θέση να δεσμευτεί και συνεπώς νιώθει εγκλωβισμένη. Όταν φτάνει στο πατρικό της στη Pasadena, μαζί με το Jeff, ώστε να παραβρεθεί στο γάμο της μικρότερης αδερφής της Annie, η Sarah δε δείχνει διατεθειμένη να αποκαλύψει στους δικούς της πως πρόκειται να παντρευτεί. Η ίδια βρίσκει πολύ λίγα κοινά στοιχεία μεταξύ εκείνης και των συγγενών της, γεγονός που εντείνει το μόνιμο ερώτημά της: ΑΠοια πραγματικά είναι; Η μόνη με την οποία μπορεί να επικοινωνήσει ανοικτά είναι η Αδιαόλου κάλτσαΑ γιαγιά της, Katharine, η οποία της αποκαλύπτει πως δεν είναι η μόνη που έχει αμφιβολίες για το γάμο της. Συγκεκριμένα, η μητέρα της Sarah, το είχε σκάσει λίγες μέρες πριν το γάμο της με έναν άγνωστο νεαρό. Αυτό το συμβάν η Sarah δεν αργεί να το συνδυάσει με το ότι η μητέρα της είχε μείνει έγκυος σε εκείνη περίπου τη περίοδο του γάμου της. Σα να μην έφτανε αυτό φτάνει στα αυτιά της μια φήμη πως τη περίοδο εκείνη στη Pasadena, ένας νεαρός διατηρούσε σχέσεις με μια κοπέλα ενώ προηγουμένως τον ίδιο νεαρό είχε αποπλανήσει και η μητέρα της κοπέλας, με την ιστορία αυτή να γίνεται αρχικά μυθιστόρημα και στη συνέχεια η δημοφιλής ταινία ΑΟ ΠρωτάρηςΑ. Συνδυάζοντας πρόσωπα και γεγονότα η Sarah αρχίζει να αναζητά ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης νεαρός που ενδέχεται να είναι ο φυσικός της πατέρας. Η αναζήτησή της καταλήγει στο γοητευτικό Beau Burroughs και η γνωριμία τους αναμένεται να αλλάξει πολλά.

Το φιλμ του Rob Reiner (When Harry Met Sally) εκμεταλλεύεται ουσιαστικά το μυθιστόρημα του Charles Webbστο οποίο βασίζεται και η ομώνυμη ταινία «The Graduate». Πάνω σε αυτό δομεί μία δροσερή κομεντί τοποθετημένη στη Pasadena του σήμερα. Για το λόγο αυτό βέβαια οι συνειρμοί που δημιουργούνται σε σχέση με τη μεγάλη επιτυχία του 1967 αποτελούν κριτήριο για το εγχείρημα του Reiner. Αυτό που όμως εμφανίζεται ως το δυνατό χαρτί της ταινίας δε ξέρω κατά πόσο δικαιώνει τελικά τους παραγωγούς. Γρήγορα το ενδιαφέρον φεύγει από αυτή την αρχική ιδέα και επικεντρώνεται στο φλερτ μεταξύ Aniston και Costner, με αλατοπίπερο την πάντα δυναμική MacLaine. Ευτυχώς οι πρωταγωνιστές παίρνουν επάνω τους τη ταινία και δημιουργούν μια καλή χημεία μεταξύ τους, βοηθούμενοι από ένα αρκετά σπιρτόζικο σενάριο με γρήγορους διαλόγους. Σίγουρα τα κλισέ κάνουν για άλλη μια φορά πάρτι, ειδικά στο φινάλε, ενώ δε λείπουν και τα γλυκανάλατα στιγμιότυπα. Η δε Aniston το παλεύει, αλλά πρέπει να προσπαθήσει πολύ ακόμα για να αποβάλει τα ΑφιλαράκιαΑ από πάνω της. Παρόλα αυτά το «Rumor Has It\"» δεν είναι κακή ταινία, απλά δε προσφέρει τίποτα το καινούριο. Παρακολουθείται όμως ευχάριστα κυρίως χάρη στο ταλέντο των ΑβετεράνωνΑ MacLaine και Costner. Προτείνεται κυρίως στους φαν του είδους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-02-2006  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.