Underworld Evolution

Underworld: Η Εξέλιξη

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Len Wiseman

Πρωταγωνιστούν: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Bill Nighy, Derek Jacobi, Tony Curran

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Ύστερα από την αποκάλυψη της συνωμοσίας μεταξύ μερίδας βαμπίρ και λυκανθρώπων καθώς και του θανάτου του Victor από το χέρι της Selene, η όμορφη βρικόλακας καλείται να προστατέψει τον αγαπημένο της Michael. Η δύναμή του, εξαιτίας της διπλής φύσης που τη διακρίνει (μισός βαμπίρ και μισός λύκος) πρόκειται πολύ σύντομα να αποτελέσει απειλή και για τα δύο βασίλεια του σκότους. Ο Marcus, ένας από τους πρώτους και ισχυρότερους βρικόλακες, ξυπνά τυχαία από το αίμα ενός λύκου και αποκτά ίδια φύση με το Michael. Σκοπός του Marcus είναι να εδραιώσει την αμφίβολη πλέον κυριαρχία των βρικολάκων εξοντώνοντας το Michael και τη Selene που τον βοηθάει, αισθανόμενη προδομένη από τη φυλή της που αποδεικνύεται πιο σκοτεινή από όσο πίστευε.

Η αναμενόμενη συνέχεια του επιτυχημένου εισπρακτικά «Underworld» ακολουθεί το συνηθισμένο κανόνα των sequel, αδυνατεί δηλαδή να φτάσει, πόσο μάλλον να ξεπεράσει το προκάτοχό του. Ενώ διατηρεί το αρχικό cast και τους συντελεστές, η ταινία του Len Wiseman χαλάει ό,τι με μαεστρία είχε χτίσει. Το μεστό σενάριο του πρώτου εδώ περιπλέκεται χωρίς σαφή σκοπό ενώ αναλώνεται σε συνεχή flashbacks που μονάχα επιφανειακά εξυπηρετούν. Η gothic ατμόσφαιρα πάει περίπατο αφού το χαοτικό πλαίσιο της καταδίωξης που παρακολουθούμε δε προσφέρει ούτε στην αισθητική ούτε στη πλοκή. Πέρα από τη παρουσία της σαγηνευτικής Beckinsale, τίποτα δε δείχνει να λειτουργεί όπως πρέπει. Το «Underworld: Evolution» δείχνει ξεκάθαρα πως έχασε το δρόμο στη προσπάθεια να ανακαλυφθεί μια συνέχεια που φάνταζε εφικτή, απογοητεύοντας όσους πίστεψαν σε μια άξια συνέχεια. Κρίμα διότι το φινάλε της πρώτης ταινίας έδειχνε ελπιδοφόρο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-01-2006  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.