Star Wars Episode II - Attack Of The Clones

Star Wars: Επεισόδιο ΙΙ · Η Επίθεση Των Κλώνων

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 132'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: George Lucas

Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Christopher Lee, Samuel L. Jackson

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Έχουν περάσει δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του Phantom Menace και την εισβολή της Εμπορικής Ομοσπονδίας στον πλανήτη Ναμπού. Πολλά έχουν αλλάξει στο γαλαξία. Ανάμεσά τους και οι γνωστοί μας Obi-Wan Kenobi, Padmι Amidala and Anakin Skywalker. Ο Anakin είναι πλέον ένας εξαίρετος μαθητής του Obi-Wan Kenobi, ο οποίος έχει γίνει δάσκαλος Jedi. Η Amidala είναι πλέον Γερουσιαστής και εκπροσωπεί την πατρίδα της στη Γαλαξιακή Γερουσία. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της, σημειώνεται απόπειρα δολοφονίας της, και όλοι υποψιάζονται ότι πίσω από την ενέργεια αυτή βρίσκεται μια φατρία πολιτικών αυτονομιστών. Ο πρωθυπουρός Palpatin και το συμβούλιο των Jedi αναθέτουν στους Obi-Wan Kenobi and Anakin Skywalker την προστασία της Amidala. Ο Anakin είναι ερωτευμένος με την Γερουσιαστή, όμως ο κώδικας των Jedi του απαγορεύει να σχηματίσει ειδύλλιο. Στο μεταξύ αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός μυστηριώδους στρατού κλώνων, πιστών αντιγράφων κάποιου πανίσχυρου μαχητή με το όνομα Jango Fet.

Δεν αρκούν μερικές γραμμές για να περιγράψουν, έστω και την αρχή της υπόθεσης του Episode II. Ο George Lucas συνεχίζει το φανταστικό ταξίδι που ξεκίνησε το 1977 με το Star Wars. Επιλέγει να χρησιμοποιήσει σαν κεντρικό στοιχείο της ταινίας τον απαγορευμένο έρωτα των Anakin και Amidala ενώ ταυτόχρονα εξελίσσει τους ήρωες με σκοπό να φτάσει με το Episode II στη σύνδεση με το ήδη γνωστό μας A New Hope. Για παράδειγμα ο Anakin αρχίζει να ξεδιπλώνει τις ικανότητές του, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει τον σκληρό χαρακτήρα του. Παράλληλα εισάγονται ήρωες που γνωρίζουμε από το Episode IV δημιουργώντας έναν ενδιαφέρον συνεκτικό ιστό μεταξύ των ταινιών. Μην σας φοβίσει το love story της ταινίας, καθώς υπάρχουν και μερικές από τις εντυπωσιακότερες σκηνές μάχης. Σε ότι αφορά την αρτιότητα των οπτικών εφέ αρκεί μια λέξη: Καταπληκτικά. Το συμπέρασμα είναι ότι το Episode II ξεπερνά το Phantom Menace (αυτό δεν ήταν δύσκολο) και φτάνει στα επίπεδα της πρώτης τριλογίας. Μην το χάσετε.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-05-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.