Λίστα Γάμου

Λιστα Γάμου

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 83'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Πορτοκαλάκης

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Δημήτρης Τζουμάκης, Χρήστος Στέργιογλου, Αλεξία Καλτσίκη

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Μια παρέα ανδρών που προσεγγίζουν τα πρώτα Α-ήνταΑ έχει ως χώρο συναντήσεων και ερωτικών ατασθαλιών το σπίτι του μοναδικού εργένη της παρέας. Επειδή όμως η διακόσμησή του, τούς «χαλάει» καταστρώνουν ένα σχέδιο να το αναμορφώσουν χωρίς να ξοδευτούν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα γάμο. Ένα ΑλευκόΑ γάμο με απώτερο σκοπό τα δώρα της λίστας γάμου. Η υποψήφια νύφη δεν αργεί να εντοπιστεί και να συμφωνήσει με τα σχέδια της παρέας. Όλα πάνε κατΑ ευχήν μέχρι τη στιγμή που ο έρωτας εισβάλλει δίνοντας άλλη τροπή στις εξελίξεις.

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Διονύση Χαριτόπουλου (που διατηρεί ένα μικρό ρόλο στην ταινία) έρχεται λίγα χρόνια μετά την τηλεοπτική και την θεατρική εκδοχή του έργου. Η αλήθεια είναι ότι αν και το τηλεοπτικό cast (με Μπέζο, Κοτανίδη, Βαλαβανίδη, Χρυσομάλλη και Μαυρόπουλο) έμοιαζε περισσότερο ταιριαστό με τους πέντε ανδρικούς χαρακτήρες, όμως στη μεγάλη οθόνη η πεντάδα διατηρεί την ίδια χημεία. Οι λίγες καλές στιγμές της ταινίας πηγάζουν σχεδόν αποκλειστικά από τους διαλόγους του βιβλίου και εικονογραφούνται στατικά από τον Πορτοκαλάκη. Ο Χαριτόπουλος αν μη τι άλλο ξέρει να αποτυπώνει την αντρική ιδιοσυγκρασία σε όλες της τις λεπτομέρειες, καλές ή κακές. Παρά τις αδυναμίες της και την έλλειψη συνοχής, δεν αμφιβάλλουμε πως η ταινία θα έχει καλή πορεία στα ταμεία των αιθουσών αφού απευθύνεται στην -κινηματογραφικά- παραμελημένη ομάδα των ΑαντροπαρέωνΑ.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-01-2006  |  Διανομή: Filmtrade

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.