Match Point

Match Point

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 124'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Πρωταγωνιστούν: Jonathan Rhys-Meyers, Alexander Armstrong, Scarlett Johansson, Brian Cox, Emily Mortimer

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Ο Chris διδάσκει τένις στα μέλη ενός πριβέ club στο Λονδίνο. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Tom και στη συνέχεια την αδερφή του, την οποία θα παντρευτεί μερικούς μήνες αργότερα για καθαρά υλικούς λόγους. Όσο όμως περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ότι είναι στην πραγματικότητα ερωτευμένος με την (πολύ πιο χαριτωμένη) αρραβωνιαστικιά του κουνιάδου του.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούγονται γνώμες ότι ο Woody Allen έχει αρχίσει να χάνει το μαγικό του άγγιγμα. Η εργασιομανία -γυρίζει μια ταινία κάθε χρόνο- του εβδομηντάχρονου σκηνοθέτη δε συμβάδιζε με τις χλιαρές κριτικές που αποσπούσαν τα πρόσφατα πονήματά του. Το σκηνικό άλλαξε με το «Match Point», το οποίο προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο περσινό φεστιβάλ των Καννών και έγινε δεκτό μιας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από κοινό και κριτική. Το trailer της ταινίας μπορεί να μη μοιάζει με ο,τιδήποτε έχει κάνει ο Allen μέχρι τώρα, αλλά η ίδια η ταινία θυμίζει έντονα τις ΑΑπιστίες και ΑμαρτίεςΑ.

Ο Jonathan Rhys-Meyers σε μια από τις λίγες ταινίες που αναδεικνύει το ταλέντο του διαβάζει στην αρχή το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι. Και με τον ίδιο τρόπο θα εξελιχθεί και η δική του ιστορία, καθώς θα χρειαστεί να κάνει τις επιλογές του: από τη μια μεριά τα λεφτά της οικογένειας της «γλυκιάς» γυναίκας του και την κοινωνική ζωή «που έχει πλέον συνηθίσει και δε μπορεί να αφήσει». Από την άλλη η ξανθιά και σέξι ερωμένη του. Η Scarlett Johansson μπορεί να είναι αχώνευτη, πάντως κάνει καλά τη δουλειά της : φαίνεται ότι είναι φυσικό ταλέντο στο να υποδύεται το ρόλο της νευρωτικής σκύλας. Όλοι παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Όλοι όμως δε μπορούν να είναι και νικητές. Για τον λόγο αυτό ίσως αξίζει περισσότερο να είναι κανείς τυχερός, παρά σπουδαίος.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-01-2006  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.