La Repetition

Η Πρόβα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Catherine Corsini

Πρωταγωνιστούν: Emmanuelle Beart, Pascale Bussi?res, Dani Levy, Jean-Pierre Kalfon, Sami Bouajila

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Louise και η Nathalie είναι δυο φίλες γύρω στα τριάντα. Και οι δυο έχουν το μεγάλο όνειρο να γίνουν ηθοποιοί. Όταν μετά από δέκα χρόνια οι δυο γυναίκες ξανασυναντιούνται, μόνο η Nathalie έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το κοινό τους όνειρο. Η Louise είναι πια οδοντοτεχνίτης έχοντας αρχίσει να τρέφει έναν αμέριστο θαυμασμό για τη φίλη της. Η σχέση τους γίνεται όλο και πιο στενή. Η Louise προσπαθεί να συμμετέχει σε όλες τις φάσεις της ζωής της Nathalie και σιγά-σιγά επιβάλλεται με δύναμη και επιμονή. Της βρίσκει έναν ρόλο σε μια θεατρική παράσταση που ανεβάζει ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης, ζει στο σπίτι της, την επισκέπτεται στις πρόβες της και προσπαθεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της.Η Louise δεν αφήνει τη Nathalie να πάρει ούτε ανάσα και ο θαυμασμός σταδιακά μετατρέπεται σε εμμονή.

Tο La Repetition είναι μια ταινία που «παίζει» σε πολλούς άξονες: αντιπαλότητα, ερωτική φιλία, παιχνίδια εξουσίας. Το βασικό της συστατικό είναι οι δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, η Emmanuelle Beart και η Pascale Bussieres (η πιο πετυχημένη αυτή την εποχή ηθοποιό του Κεμπέκ). Η ταινία ήταν επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ των Καννών 2001, ενώ προβλήθηκε με επιτυχία και στο 3ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-05-2002  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.