CinemaNews.gr - All About Movies
Κριτική Ταινίας
Wolf Creek
Wolf Creek, Απόλυτος Τρόμος - 2005
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΔΙΑΡΚΕΙΑΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗLINKS ΚΡΙΤΙΚΗΒΑΘΜΟΣ

Τρεις νεαροί εκδρομείς ξεκινούν για ένα ταξίδι προς το απομονωμένο εσωτερικό της δυτικής Αυστραλίας. Μετά από αρκετές μέρες οδήγησης, οι οποίες σημαδεύονται από ένα μοιραίο τροχαίο, έναν καυγά σε μπαρ και τρομακτικές τοπικές ιστορίες για εξωγήινους, κατορθώνουν να φθάσουν στο Εθνικό Πάρκο του Wolf Creek και να κατασκηνώσουν. Την επόμενη μέρα, καθώς ετοιμάζονται να φύγουν, συνειδητοποιούν ότι τα ρολόγια τους δεν λειτουργούν και το αυτοκίνητό τους δεν ξεκινάει. Κι ενώ ο πανικός αρχίζει να τους κυριεύει, παρατηρούν ότι κάποια περίεργα φώτα τους γνέφουν από μακριά κι ένας φιλικός ντόπιος τους προσφέρει τη βοήθειά του. Από αυτό το σημείο αρχίζει ο απόλυτος τρόμος, καθώς οι τρεις φίλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν από τους πιο τρομακτικά τρελούς ανθρώπους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το «Wolf Creek» ήταν για εμένα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες τις χρονιάς. Αυτό συνέβη διότι οι φήμες από την άλλη πλευρά του ατλαντικού αλλά και από την Αυστραλία, από όπου προέρχεται το φιλμ ήταν από καλές έως εξαίρετες, κυρίως όμως προσδοκούσα να δω μετά από πολλά χρόνια, ένα έργο τρόμου με καλό πρωτότυπο σενάριο χωρίς όμως να λείπει η βία και οι έξυπνοι φόνοι. Δυστυχώς δεν έμελλε να βρω σωτήρια στο «Wolf Creek».

Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό στην ταινία και αυτό είναι η εκπληκτική φωτογραφία της αυστραλιανής υπαίθρου. Κατά τα αλλά, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «Wolf Creek» είναι η βαρετή υπόθεση. Μιλάμε για τρεις αθώους νεαρούς που βρίσκονται στο έλεος ενός ψυχασθενή, σε μια ερημιά. Τι από όλα αυτά δεν έχουμε ξαναδεί; Πέρα από την ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας, και το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, δεν έχει και πολλά να προσφέρει το εν λόγω έργο και σίγουρα δεν είναι τρομαχτικό, αν και πολλές κριτικές σε περιοδικά και εφημερίδες προσπαθούν να σας πείσουν για το αντίθετο. Γίνεται μια προσπάθεια να γίνει ο δολοφόνος πιο ρεαλιστικός, ένας απλός άνθρωπος της υπαίθρου που κανείς δεν υποπτεύεται, αλλά αυτή η ιδέα επιστρέφει σαν μπούμερανκ, μένει ανεκμετάλλευτη και σε συνδυασμό με τις στεγνές ερμηνείες των πρωταγωνιστών οδηγεί στο αδιάφορο αποτέλεσμα. Ξανά-νοικιάστε το «Texas Chainsaw Massacre» καλύτερα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

» Don't Come Knocking

» Brothers

» Memoirs Of A Geisha

» Factotum

» Wolf Creek

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

» Wolf Creek


HIGHLIGHTS

Βραβεία Ένωσης Ηθοποιών 2014

Λαμπερές παρουσίες στην απονομή των 20ων Βραβείων της Ένωσης Ηθοποιών.... +περισσότερα
 

Χρυσές Σφαίρες 2014: Κόκκινο Χαλί

Έχουμε για εσάς δεκάδες φωτογραφίες από το Κόκκινο Χαλί των... +περισσότερα
 

OSCARS 2014: Οι Διαφημιστικές Καμπάνιες

Κάθε χρόνο οι υποψήφιες ταινίες διαφημίζονται στα μέλη της Ακαδημίας... +περισσότερα
 

OSCARS 2013: Κόκκινο Χαλί

Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν στο κόκκινο χαλί των φετινών... +περισσότερα
 

OSCARS 2013: Τελετή Απονομής

Έχουμε για εσάς δεκάδες φωτογραφίες από την 85η απονομή των... +περισσότερα
 

OSCARS 2013: FASHION REPORT

Μια ματιά στις καλύτερα και χειρότερα ντυμένες παρουσίες στα φετινά... +περισσότερα
 

NOMINEES LUNCHEON 2012

Nominees Luncheon είναι το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει η Ακαδημία... +περισσότερα
 

SAG AWARDS 2012

Δεκάδες φωτογραφίες από την 18η απονομή των βραβείων της Ένωσης... +περισσότερα
 

Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ