Brothers

Oυκ Επιθυμήσεις Τη Γυναίκα Του Πλησίον Σου

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Susanne Bier

Πρωταγωνιστούν: Connie Nielsen, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Sarah Juel Werner, Rebecca Lοgstrup

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Η οικογένεια της Sarah και του Michael ζει μια ήρεμη ζωή μαζί με τα δύο κοριτσάκια τους. Όμως οι σχέσεις μεταξύ των μελών της πατρικής οικογένειας του Michael δεν είναι και οι καλύτερες κυρίως λόγω των συχνών συγκρούσεων του μικρότερου αδελφού του Jannik και του πατέρα τους που τον θεωρεί το Αμαύρο πρόβατοΑ της οικογένειας. Ο Jannik δεν έχει δουλειά, έχει κάνει φυλακή και η παρουσία του στις οικογενειακές συγκεντρώσεις αποτελεί αιτία για καβγάδες με τον παρορμητικό πατέρα του. Παρόλα αυτά το ζευγάρι δε δείχνει να επηρεάζεται μέχρι τη στιγμή που ο Michael ταξιδεύει στο Αφγανιστάν για να ενισχύσει τις συμμαχικές δυνάμεις, ως αξιωματικός του Δανέζικου στρατού. Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης το ελικόπτερο του καταρρίπτεται με συνέπεια να θεωρείται νεκρός. Τα νέα δεν αργούν να φτάσουν στην οικογένεια του η οποία βυθίζεται στο πένθος. Ο Jannik δείχνοντας αλλαγμένος σε σχέση με το παρελθόν, αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη της Sarah και των δυο ανιψιών του, γεγονός που θα τους φέρει σιγά-σιγά πιο κοντά. Την ίδια ώρα όμως κανείς δε γνωρίζει πως ο Michael είναι ζωντανός και κρατείται αιχμάλωτος από τους Αφγανούς αντάρτες.

Η νέα ταινία της Susanne Bier φτάνει από τη Δανία σε μας σχεδόν με δύο χρόνια καθυστέρηση. Μετά το «Open Hearts» (2003), επιχειρεί για ακόμα μια φορά να προσεγγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον πόνο και την απώλεια. Το Brothers ξεκινά σαν ένα οικογενειακό δράμα για να καταλήξει ένα ερωτικό-οικογενειακό δράμα με αντιπολεμική χροιά. Γυρισμένο με την κάμερα στο χέρι, καταφέρνει να είναι άμεσο και αληθοφανές χωρίς το πλάνο να κουράζει. Ο θεατής νοιώθει να παρακολουθεί από ΑμέσαΑ την ιστορία αδυνατώντας να συμπαθήσει ή να αντιπαθήσει τους ήρωες που ακροβατούν ανάμεσα στο λάθος και το σωστό, την αγάπη και το μίσος. Μπορεί σαν υπόθεση να μη φαντάζει η πλέον πρωτότυπη, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον και οι ανατροπές κάθε άλλο παρά απουσιάζουν. Σε αυτό τον τομέα συμβάλλουν οι εξαιρετικές ερμηνείες από σχεδόν όλους τους βασικούς ηθοποιούς. Τόσο η αμερικανοαναθρεμένη Connie Nielsen, όσο και οι Ulrich Tomsen, Nikolaj Lie Kaas αλλά και οι ΑμικρέςΑ Sarah Juel Werner και Rebecca Logstrup αφήνουν πολύ καλά δείγματα γραφής. Σημειώστε μέσα σε όλα το δυνατό φινάλε που δε πέφτει στη παγίδα του happy-end καθώς και το εξαιρετικό - αν και μάλλον γνώριμο - μουσικό θέμα. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να δουν μια μεστή ευρωπαϊκή ταινία γεμάτη ανθρώπινο συναίσθημα και χωρίς δακρύβρεχτο μελό.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-01-2006  |  Διανομή: Rosebud  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.