Tim Burton's Corpse Bride

Η Νεκρή Νύφη Του Τιμ Μπάρτον

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 76'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tim Burton & Mike Johnson

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Albert Finney, Richard Grant

Κριτική: Μανώλης Δούνιας

O Victor με την φωνή του Johnny Depp, παραμονές του γάμου του με την Victoria (Emily Watson) συναντά σε μια περιήγηση του στο δασος το νεύμα μιας νεκρής νύφης (Helena Bonham Carter). Εκείνη τον παίρνει μαζί της στον κόσμο των νεκρών, όπου παραδόξως το κέφι δεν σταματά ποτέ. Όμως ο Victor θέλει να γυρίσει πίσω στον κόσμο των ζωντανών και στην αγαπημένη του Victoria, πράγμα που δεν βρίσκει σύμφωνη την καινούρια του νεκρή σύζυγο. Ακολουθώντας την παράδοση του «Nightmare Bifore Christmas», και με ήρωες σκελετούς και πτώματα που περιφέρονται στον κόσμο των ζωντανών, σκηνοθετεί μια ιστορία για μεγάλους, ένα ψηφιακό καρτούν που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μπαίνοντας μάλιστα και στα χωράφια του μιούζικαλ, με τραγούδια να αποτελούν όχημα εξέλιξης της ιστορίας, κατάφερε να μας μεταφέρει σε ένα κόσμο μαγικό όπως μόνο εκείνος ξέρει να κάνει.

Το σινεμά του Burton είναι μοναδικό. Σφύζει από φαντασία και φρεσκάδα. Η καινούρια του ταινία κινουμένων σχεδίων «The Corpse Bride» πετυχαίνει όλους τους στόχους της. Μας κάνει να φανταζόμαστε να ονειρευόμαστε και να διασκεδάζουμε με τις χιουμοριστικές καταστάσεις και τις ξεκαρδιστικές ατάκες που δίνει στους ήρωες του. Ταυτόχρονα όμως έντονο είναι και το συγκινησιακό στοιχείο, αφού οι ιστορίες του καταφέρνουν πάντα να είναι ανθρώπινες. Οι ήρωες του αυτή τη φορά "δανείζονται" τις φωνές των Johnny Ντερ, Emily Watson, Helena Bonham Carter, Albert Finney και Christopher Lee. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην υπέροχη μουσική του Danny Elfman που για άλλη μια φορά ντύνει μουσικά ταινία του Tim Burton.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-12-2005  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.