The Ice Harvest

Ληστεύοντας Τη Μαφία

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 88'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Harold Ramis

Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Billy Bob Thornton, Lara Phillips, Bill Noble, Oliver Platt

Κριτική: Νικόλας Γρηγορίου

Ο δικηγόρος Charlie Arglist (John Cusack) και ο Vic Cavanaugh (Billy Bob Thornton) αποφασίζουν να ληστέψουν τον επιχειρηματία Bill (Randy Quaid) για τον οποίο δουλεύουν, τον μεγαλύτερο στην Wichita του Kansas και πιθανώς μπλεγμένο με την μαφία. Αφού οι δυο τους μοιράσουν τα χρήματα ,ο Charlie θα εξαφανιστεί μαζί με την αγαπημένη του Renata (Connie Nielsen), ιδιοκτήτρια ενός τοπικού στριπτιτζάδικου. Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα αφού το αφεντικό έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και στέλνει ένα από τους μπράβους του να βρει τον Charlie και να επανακτήσει τα χρήματα. Η ταινία περιπλέκεται γύρω από την προσπάθεια του Charlie να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων χωρίς να σκοτωθεί, και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα καμώματα του αλκοολικού φίλου του Pete Van Heuten (Oliver Platt) ο οποίος προσφέρει την μοναδική κωμική νότα στην ταινία.

ΑΑπογοήτευσηΑ. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει την νέα προσπάθεια του σκηνοθέτη και ηθοποιού Harold Ramis («Groundhog Day», «Multiplicity», «Analyze This», «Analyze That») να επανέλθει στο είδος των ταινιών που γνωρίζει να κάνει τόσο καλά, την μαύρη κωμωδία. Και είναι πραγματικά κρίμα, αφού ο σκηνοθέτης έχει στην διάθεση του ένα καταπληκτικό καστ. Η υπόθεση όμως τον προδίδει. Ο Charlie περιφέρεται από στριπτιτζάδικο σε στριπτιτζάδικο προσπαθώντας να αποφύγει τον Bill και τον μπράβο του κουβαλώντας παράλληλα τον μεθυσμένο φίλο του Pete και τα οικογενειακά προβλήματα που τον συνοδεύουν. Προς το τέλος η ταινία παίρνει τον δρόμο του θρίλερ προδοσίας («Fargo», «A Simple Plan») αλλά η οποία ανατροπή μας επιφυλάσσεται δεν αρκεί για να γιατρέψει την μετριότητα.

Για να είμαστε ειλικρινείς τo «Ice Harvest» δεν αξίζει τα λεφτά του και μάλλον έπρεπε να βγει απευθείας σε DVD. Εντύπωση κάνει η εμφάνιση του μπουμ (μικρόφωνου) σε πολλά πλάνα, ενώ το μήνυμα που εμφανίζεται στις τουαλέτες και στους τηλεφωνικούς θαλάμους μέσα στην ταινία, ΑAs Wichita Falls, so falls Wichita (Όπως οι καταρράκτες της Γουίτσιτα πέφτουν, έτσι ΑπέφτειΑ και η Γουίτσιτα) φτάνει για να αποδείξει ότι η ταινία είναι ΑκατώτερηΑ των προσδοκιών μας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-12-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.