Wallace And Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit

Γουάλας Και Γκρόμιτ Στον Τεράστιο Λαχανόκηπο

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steve Box & Nick Park

Πρωταγωνιστούν: Helena Bonham Carter, Peter Sallis, Ralph Fiennes, Peter Kay, Nicholas Smith

Κριτική: Νικόλας Γρηγορίου

Οι δυο πρωταγωνιστές Wallace και Gromit, γνωστοί και ως ομάδα ΑAntipestoΑ, έχουν κάνει επάγγελμα την κατασκευή περίεργων γκάτζετς και στο συγκεκριμένο επεισόδιο έχουν αναλάβει την παγίδευση των λαγών του μικρού χωριού τους λίγο πριν τον μεγάλο διαγωνισμό για το μεγαλύτερο λαχανικό. Ολόκληρη η πόλη τιμά με ευλάβεια τον διαγωνισμό κάθε χρόνο που ξεκίνησε 500 χρόνια πριν. Φέτος όμως τα πράγματα είναι δύσκολα για τα λαχανικά, αφού εμφανίζεται ένα άπιαστο τέρας που καταβροχθίζει τα λαχανικά της πόλης κάθε βράδυ με πανσέληνο και είναι στο χέρι των ηρώων μας να παγιδεύσουν το αδηφάγο τέρας πριν τον διαγωνισμό με την χρήση της νέας εφεύρεσης του Wallace.

Το «Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit» είναι μια από τις πιο αστείες ΑπαιδικέςΑ ταινίες των τελευταίων χρόνων. Δεν πρόκειται για κινούμενα σχέδια μιας και μιλάμε για την τεχνική του 'stop-animationΑ (ή και clay-animation) από τους δημιουργούς του «Chicken Run», όπου όλοι οι χαρακτήρες είναι κατασκευασμένοι από πλαστελίνη και φωτογραφίζονται σε διαφορετικές πόζες με διαφορά δεκάτων του δευτερολέπτου μέσα σε σκηνικά μικρότερα του πραγματικού. Μεγάλη επιτυχία ως τηλεοπτική σειρά, ο τυρό-μανής Wallace και ο πανέξυπνος σκύλος και βοηθός του Gromit, είχαν ήδη την" τιμή να πρωταγωνιστήσουν και σε τρεις ταινίες μικρού μήκους.

Αυτό το πρώτο μεγάλο μήκους έπος από πλαστελίνη χρειάστηκε πέντε χρόνια για να πραγματοποιηθεί, σάρωσε στην Αμερικανική ήπειρο και τώρα ετοιμάζεται να κερδίσει της καρδιές των Ευρωπαίων. Ο Peter Sallis που δανείζει την φωνή του στον Wallace είναι 84 ετών(!) γεγονός που είχε αρχικά ωθήσει την παραγωγό Dreamworks να προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει με κάποιον γνωστό σταρ του Hollywood. Όμως οι δημιουργοί δεν ενέδωσαν και αρκέστηκαν να δώσουν στις φωνές των σταρ Helena Bonham Carter και Ralph Fiennes συμπρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το πιο ενδιαφέρον του όλου εγχειρήματος είναι η φυσικότητα με την οποία οι χαρακτήρες εκφράζουν τα διάφορα συναισθήματα τους μέσα από τις κινήσεις του προσώπου και σώματος τους. Το χιούμορ είναι άπιαστο, περιέχοντας λεκτικά γκαγκ αλλά και στοιχεία σλάπστικ κωμωδίας ενώ δεν λείπουν και οι αμέτρητες παραπομπές σε διάσημες ταινίες όπως το «King Kong» και φυσικά τον «An American Werewolf in London». Ίσως η καλύτερη ΑπαιδικήΑ ταινία του μήνα, αξίζει την προσοχή μεγάλων και μικρών, γιατί αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του απλού αλλά καλού σινεμά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-12-2005  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.