Sympathy For Lady Vengeance

Η Εκδίκηση Μιας Κυρίας

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 112'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Chan Wook Park

Πρωταγωνιστούν: Lee Young-Ae, Choi Min-Sik, Kim Si-Hu, Nam Il-Woo, Lee Seung-Shin

Κριτική: Νικόλας Γρηγορίου

Η Geum-Ja, μια πολύ όμορφη κοπέλα βρίσκεται να κατηγορείται για την απαγωγή και την δολοφονία ενός μικρού αγοριού. Το είδος του εγκλήματος αλλά και η ομορφιά της δολοφόνου τραβούν την προσοχή των ΜΜΕ πάνω της καθώς η ίδια παραδέχεται αμέσως το έγκλημα και κλείνεται στην φυλακή. Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται. Η Geum-Ja κρύβει ένα μυστικό, και περνά τα επόμενα 13 χρόνια φυλάκισης της σχεδιάζοντας την εκδίκηση της ενώ ταυτόχρονα βοηθά τις συγκρατούμενες τις, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο δυο παρατσούκλια, αυτό της ΑγλυκείαςΑ και αργότερα αυτό της ΑμάγισσαςΑ. Ακολουθώντας το καταπληκτικό «Oldboy» και 3 χρόνια μετά το «Sympathy for Mr Vengeance», ο Chan Wook Park μας παρουσιάζει την τρίτη και τελευταία ταινία της τριλογίας ταινιών με θέμα την εκδίκηση.

Για άλλη μια φορά έχουμε μπροστά μας ένα αριστούργημα, μια ταινία που συνδυάζει καταπληκτικές ερμηνείες, στυλιζαρισμένες σκηνές αφήγησης και δράσης αλλά και μια μεγάλη δόση συγκίνησης. Υπάρχουν πολλές επιρροές από το σινεμά του Tarantino, κυρίως στο στυλ, οι οποίες όμως σταματούν εδώ αφού ο Chan Wook Park προτιμά την σοβαρότητα και αληθοφάνεια, και δίνει ρέστα παρουσιάζοντας μας τον χαρακτήρα της ηρωίδας μέσα από επεισόδια, κωμικά αλλά και δραματικά, προσδίδοντας μια ΑαγιότηταΑ στο πρόσωπο της Geum-Ja. Προς το τέλος η ταινία αποκτά ένα πολύ δραματικό τόνο, κάτι που μπορεί να παραξενέψει κάποιους θεατές που είναι αμύητοι στον ασιατικό κινηματογράφο, χωρίς όμως αυτό να χαλάει την ροή της ταινίας.

Όλοι οι ηθοποιοί ξεπερνούν τους εαυτούς τους, η Lee Yeong-Ae στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεδιπλώνει το ταλέντο της στο ρόλο της ΑάγιαςΑ δολοφόνου εκπέμποντας μια ήρεμη δύναμη ενώ ο ήρωας του «Oldboy» Choi Min-Sik παίζει τον κακό δάσκαλο Baek, πιο πολύ ως έναν πάσχοντα και άρρωστο, ανήμπορο να αντισταθεί στα δολοφονικά του ένστικτα, παρά ως έναν μανιακό δολοφόνο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις συγκρατούμενες της Geum-Ja που αναπτύσσουν εξαιρετικά τους χαρακτήρες τους στον λίγο χρόνο που τους δίνεται. Η εκδίκηση είναι εδώ μια συλλογική δραστηριότητα και σε αυτήν την περίπτωση η εκδικητής δεν είναι μόνη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-12-2005  |  Διανομή: Ama Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.