The Weather Man

Έχει Ο Καιρός Γυρίσματα

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 101'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gore Verbinski

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Nicholas Hoult, Michael Rispoli

Κριτική: Νικόλας Γρηγορίου

Ο τηλεοπτικός μετεωρολόγος ονόματι David Spritz (Nicholas Cage) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζωής του και ταυτόχρονα να κάνει περήφανο τον διάσημο συγγραφέα πατέρα του (Michael Caine). Τα προβλήματα του David είναι πολλά: βρίσκεται σε διάσταση με την γυναίκα του, η 13χρονη κόρη του είναι υπέρβαρη ενώ ο έφηβος γιος του ίσως έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά. Μέσα σε όλα αυτά ο ήρωας μας έχει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο πατέρας του πάσχει από καρκίνο και δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του ενώ η επαγγελματική του καριέρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι μιας και του γίνεται πρόταση από μεγάλο κανάλι της Νέας Υόρκης. Ο David δεν επιλέγει και τις καλύτερες μεθόδους κατά την λύση των παραπάνω προβλημάτων, καταφέρνει όμως στο τέλος να βρει τον δρόμο του μαθαίνοντας και δυο-τρία πράγματα για την ενήλικη ζωή.

Η νέα ταινία του Nicholas Cage αποτελεί την πρώτη ευχάριστη έκπληξη της κινηματογραφικής σεζόν. Ο Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) μας εντυπωσιάζει με την απλότητα με την οποία μεταφέρει το πολύ καλό σενάριο του Steven Conrad στη μεγάλη οθόνη. Χρησιμοποιώντας και την κακοκαιρία του Σικάγο, ο Verbinski πετυχαίνει να συνδέσει το χιόνι και την βροχή με την κατάσταση του David, που όσο περισσότερο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα παιδία του και την πρώην γυναίκα του, τόσο περισσότερο απομακρύνεται από αυτούς. Τα σχόλια του David κατά την διάρκεια της ταινίας προσθέτουν τις απαραίτητες κωμικές δόσεις μέσα στο κλίμα της απαισιοδοξίας που διακατέχει την ταινία, ενώ το άθλημα της τοξοβολίας χρησιμοποιείται για να μεταδώσει τον αυτονόητο παραλληλισμό με την ίδια την ζωή, ότι δηλαδή αν δεν προσπαθήσεις και δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Το χαμηλών τόνων soundtrack του Hans Zimmer είναι ακόμα ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχία τους έργου δίνοντας μια πιο ρεαλιστική μορφή σε δραματικές καταστάσεις που σε άλλες ταινίες θα συνοδεύονταν από οπερετικές δραματικές νότες.

Η ταινία στροβιλίζεται γύρω από τον Cage και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τον βλέπαμε στην πεντάδα των Oscar μιας και ερμηνεύει με πειστικότητα έναν άνθρωπο που ψάχνει και ψάχνεται στην ζωή και την καριέρα του, ενώ που και που ΑτρώειΑ και κανένα μιλκσέικ στο κεφάλι από δυσαρεστημένους τηλεθεατές. Αλλά όπως λέει και ο David στο τέλος της ταινίας παραλληλίζοντας την πρόβλεψη του καιρού με την πρόβλεψη της ζωής: ΑΑνεμοι είναι ρε φίλε" Κανείς δεν ξέρει προς τα που θα φυσήξουν αύριο"Α.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-12-2005  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.