Lantana

Λαντάνα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 121'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ray Lawrence

Πρωταγωνιστούν: Anthony LaPaglia, Geoffrey Rush, Barbara Hershey, Kerry Armstrong, Rachael Blake

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Valerie Somers υποφέρει ακόμη από το θάνατο της κόρης της. Πρόσφατα όμως έχει αρχίσει να υποψιάζεται ότι ο άντρας της, John την απατά. Όταν εκείνη εξαφανίζεται, ο ντετέκτιβ Leon Zat αναλαμβάνει την υπόθεση προσπαθώντας να ανακαλύψει τους λόγους της εξαφάνισής της. Εκείνος ταλανίζεται από την εξοσυζυγική του σχέση. Μέσα από το πρόσχημα αυτό θα μπορέσουμε να μάθουμε μυστικά αγάπης, έρωτα και εξαπάτησης για τέσσερα ζευγάρια, όχι και τόσο άγνωστα μεταξύ τους. Με κεντρικό στοιχείο την υποψία, αλλά και την έλλειψη πραγματικής αγάπης, υφαίνεται ένας καμβάς αλληλοσχετιζόμενων ιστοριών που μας δείχνει με σκληρό τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει φέρνει στους ανθρώπους η αμφιβολία και η εξαπάτηση.

Το Lantana είναι μια Αυστραλιανή ταινία, που διακρίθηκε στη χώρα της και όχι μόνο, κάνοντας σημαντική πορεία σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και στην ανεξάρτητη Αμερικάνικη σκηνή. Μέσα από μια αφορμή "αστυνομικού περιεχομένου" ο σκηνοθέτης Ray Lawrence θα μας παρουσιάσει τα προβλήματα των πρωταγωνιστών του. Μιλώντας ειλικρινά καταφέρνει να αγγίξει το θεατή, επειδή ακριβώς τα προβλήματα αυτά είναι παγκόσμια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για την πρώτη ταινία του Ray Lawrence μετά το Bliss του 1985. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι γνωστοί Geoffrey Rush, Barbara Hershey και ο Anthony LaPaglia.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-04-2002  |  Διανομή: Ama Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.