Flightplan

Σχέδιο Πτήσης

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 98'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Robert Schwentke

Πρωταγωνιστούν: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Kate Beahan, Michael Irby

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Η Kyle Pratt ξεκινά από το Βερολίνο με τη κόρη της ταξιδεύοντας προς τις Η.Π.Α. με ένα αεροσκάφος που η ίδια έχει σχεδιάσει. Κατά τη διάρκεια της πτήσης η Kyle αποκοιμιέται και όταν ξυπνά την περιμένει μια οδυνηρή έκπληξη: η κόρη της έχει εξαφανιστεί. Εκείνη, έχοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τη μικρή αρχίζει άμεσα να την ψάχνει. Τόσο το προσωπικό όσο και οι επιβάτες της πτήσης δε θυμούνται να είχε μαζί της στο αεροπλάνο το παιδί και πολύ περισσότερο δε βρίσκουν ίχνη της ενώ από τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας δε φαίνεται να είναι καταχωρημένη ούτε καν στη λίστα των επιβατών. Η Kyle αδυνατεί να πιστέψει λέξη από όσα ακούει από το προσωπικό το οποίο αρχίζει να αμφιβάλει για τη ψυχική της υγεία ενώ διάχυτη είναι η υποψία μήπως αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών. Παρόλα αυτά εκείνη θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως η κόρη της υπάρχει και πως κάποια συνωμοσία κρύβεται πίσω απΑ όλα αυτά.

Το θρίλερ του Robert Schwentke προσπαθεί φιλότιμα να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς. Όπλα του το θέμα της μητρικής αγάπης καθώς και η διάθεση τρομολαγνείας που διακρίνει τους Αμερικανούς μετά την 11/9. Το κατά πόσο καταφέρνει να εκπλήξει το κοινό είναι όμως ένα άλλο ζήτημα. Ενώ επιτυγχάνει εν πολλοίς να προσελκύσει το ενδιαφέρον, η πορεία προς τη λύση είναι προβλέψιμη και ελάχιστα εμπνευσμένη. Δύσκολα βρίσκεις στοιχεία στη πλοκή που να μη σου θυμίζουν παλαιότερες ταινίες μυστηρίου με θέμα την απαγωγή. Παρά τη παρουσία της Foster (που ελάχιστα διαφοροποιείται υποκριτικά σε σχέση με το «Panic Room»), του Peter Sarsgaard και του Sean Bean η ταινία δε καταφέρνει να ξεφύγει από τη μετριότητα κυρίως λόγω του ρηχού σεναρίου. Το ευτύχημα είναι πως η λύση του δράματος δεν έρχεται από το χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-11-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.