Vidocq

Η Μάσκα του Τρόμου

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Pitof

Πρωταγωνιστούν: Gerard Depardieu, Guillaume Canet, Ines Sastre, Andre Dussollier, Edith Scob

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στο Παρίσι του 1830 ένας όνομα έχει πάρει διαστάσεις θρύλου. O Vidocq είναι ένας πρώην κατάδικος, που κατάφερε να δραπετεύσει από τις φυλακές. Βγαίνοντας από τη φυλακή και δίνοντας μεγάλη βοήθεια στην αστυνομία, καταφέρνει να αναρριχηθεί στη θέση του γενικού επιθεωρητή. Σύντομα όμως χάνει το αξίωμά του και καταλήγει να ανοίξει γραφείο ερευνών μαζί με τον συνεργάτη του Nimier. Τα ίχνη του χάνονται προσπαθώντας να βρει τα ίχνη ενός μυστηριώδους δολοφόνου, του Αλχημιστή. Ο Αλχημιστής συνδέεται με τις δολοφονίες τριών σπουδαίων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας και οι μαρτυρίες λένε ότι φορά μια μάσκα από καθρέφτη. Ο νεαρός βιογράφος του Vidocq, Etienne Boisset, θα προσπαθήσει να βρει τον Αλχημιστή και να πάρει εκδίκηση για το θάνατό του συνεχίζοντας την επικίνδυνη έρευνα.

Εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, βασισμένο σε γνωστή (αλλά όχι πραγματική) ιστορία για τους Γάλλους. Ο φρέσκος στο χώρο του κινηματογράφου σκηνοθέτης Pitof προσπαθεί να δώσει μια ταινία με "απΑ όλα": περιπέτεια, εφέ, μυστήριο, σεξ, Gerard Depardieu, ανατολίτικες σκηνές μάχης και όλα αυτά στα 1830. Η προσπάθεια είναι μάλλον αποτυχημένη. Η ταινία είναι γυρισμένη σε μεγάλο βαθμό σε ψηφιακά ντεκόρ (γεγονός που είναι εμφανές), με ενοχλητικά κοντινά πλάνα και όψεις από πάνω προς τα κάτω. Οι έντονοι ρυθμοί στην κάμερα κουράζουν, ενώ ο Depardieu δεν μπορεί να πείσει σαν ευτραφής άσσος στις πολεμικές τέχνες. Τα μόνα θετικά στοιχεία στην ταινία είναι το πρωτότυπο σενάριο και η ατμόσφαιρα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει με ιδιαίτερα έντονο κοντράστ στα πλάνα και εντυπωσιακά μουντούς ουρανούς. Το κακό όμως δεν σταματά εδώ. Ετοιμαστείτε για Vidocq 2!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-04-2002  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.