Hable Con Ella

Μίλα της

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 112'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Pedro Almodοvar

Πρωταγωνιστούν: Javier Camara, Dario Grandinetti, Rosario Flores, Leonor Watling, Geraldine Chaplin

Κριτική: Μαρία Ιωάννου

Ο Benigno είναι ένας νεαρός νοσοκόμος ο οποίος περιποιείται την Alicia μια χορεύτρια που βρίσκεται σε κώμα. Ο Marco είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί η φίλη του η Lydia, μια ταυρομάχος, βρίσκεται επίσης σε κώμα. Οι δυο άντρες συναντιούνται και ανάμεσά τους γεννιέται μια αληθινή φιλία. Ο πρώτος μιλάει στην ασθενή του γιατί πιστεύει ότι έτσι την κρατά στην ζωή και συμβουλεύει τον Marco να κάνει το ίδιο. Ο δεύτερος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και δεν κάνει προσπάθειες να επικοινωνήσει με την φίλη του. Ο πρώτος πιο αισιόδοξος για την ζωή, πιστεύει ότι η επικοινωνία και ο λόγος κάνουν θαύματα ενώ ο δεύτερος πιο απαισιόδοξος θα αρχίσει να βλέπει την ζωή με άλλο μάτι. Και εμείς μαζί με αυτόν.

Η νέα ταινία του αγαπημένου Almodovar δεν είναι μια ταινία για γυναίκες. Είναι μια ταινία για άντρες οι οποίοι αγαπούν γυναίκες. Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο μελόδραμα όπου οι γυναίκες αγωνίζονται και οι άντρες κλαίνε και μετανιώνουν. Είναι μια ταινία πάνω στην αντρική φιλία, την αγάπη, την μοναξιά και την έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας. Ο Almodovar μπορεί να έφτιαξε μια πιο ΑώριμηΑ ταινία και να ξέφυγε από το γνωστό σεναριακά ακραίο και σατυρικό στυλ του αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές σε αυτό όπως τα flashbacks και η σεκάνς με το 7λεπτο ασπρόμαυρο βουβό φιλμάκι όπου ο συρρικνωμένος εραστής χάνεται μέσα στο αιδοίο της φίλης του! Οι πρωταγωνιστές Javier Camara και Dario Grandinetti, είναι συγκινητικοί και ανθρώπινοι,, η μουσική επένδυση της ταινίας επίσης (έγινε από τον Alberto Inglesias - κορυφαίος μουσικός ταινιών στην Ισπανία), οι γυναίκες Leonor Watling και Rosario Flores θα μπορούσαν να μην υπήρχαν αν και η τελευταία είναι πολύ αληθινή στο ρόλο της ταυρομάχου, η φωτογραφία του Javier Aguirresarobe είναι απολαυστική όπως επίσης και τα cameo γνωστών νέων ισπανών ηθοποιών όπως Elena Anaya, Paz Vega και Fele Martinez σημειώστε αυτά τα ονόματα, θα τα ακούτε συχνά στο μέλλον.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-04-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.