A Good Woman

A Good Woman

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 93'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mike Barker

Πρωταγωνιστούν: Helen Hunt, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson, Stephen Campbell Moore, Mark Umbers

Κριτική: Μανώλης Δούνιας

Η άφιξη της διαβόητης ερωμένης πλούσιων κυρίων Mrs. Erlynne (Helen Hunt), προκαλεί σάλο στην αμερικανική κοινότητα του Amalfi της νότιας Ιταλίας. Σύντομα αρχίζουν οι ψίθυροι ότι έχει συνάψει ερωτική σχέση με τον νεότερο της Robert Windemere (Mark Umbers). Ο Robert εκτός από πάμπλουτος είναι και νιόπαντρος. Ο σύζυγος του Meg (Scarlett Johansson) μόλις μαθαίνει ότι ο σύζυγός της έχει ερωμένη, πέφτει στην αγκαλιά του κοινού τους φίλου Lord Darlington (Stephen Campbell Moore). Τα ερωτικά μπερδέματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο ο Lord Tuppy (Tom Wilkinson) ανακοινώνει την πρόθεσή του να αποκαταστήσει την κυρία Erlynne, και ο Robert επιμένει ότι ποτέ δεν είχε δεσμό μαζί της.

Πρόκειται ουσιαστικά για την μεταφορά του διάσημου θεατρικού ΑLady Windermere's FanΑ του Oscar Wilde στη μεγάλη οθόνη. Ο σκηνοθέτης όμως Mike Barker τοποθετεί την ιστορία του στην Ιταλία του 1930 και όχι στην βικτωριανή Αγγλία. Μεταφέρει ακόμα τη δράση από τα κλειστοφοβικά σαλόνια του θεατρικού στα εντυπωσιακά τοπία της πανέμορφη ακτής του Amalfi στη νότια Ιταλία. Το «A Good Woman» είναι μια κοινωνική σάτιρα γεμάτη από τις απολαυστικές ατάκες του Oscar Wilde. Επίκαιρος σήμερα όσο ποτέ, ο Wilde κάνει εύστοχες παρατηρήσεις και ΑδηλητηριώδηΑ σχόλια που διασκεδάζουν αφάνταστα. Κάποια μάλιστα από αυτά έχουν μείνει ιστορικά: ΑΗ Αμερική είναι το μοναδικό έθνος την ιστορία που πήγε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς να δημιουργήσει ενδιάμεσα πολιτισμόΑ.

Τέτοιες φονικές ατάκες χρειάζονται ένα ικανό cast για να τις αναδείξει. Και ενώ στην περίπτωση του Tom Wilkinson η επιλογή είναι ιδανική, η επιλογή της Helen Hunt στο ρόλο της μοιραίας femme fatale είναι ατυχής. Η Hunt δεν πείθει ως η πιο διαβόητη αντροχωρίστρα της εποχής της και αδυνατεί να προσδώσει επικινδυνότητα και ερωτισμό στο ρόλο. Η Scarlett Johansson εξωτερικά είναι η τέλεια Lady Windermere αλλά την έχουμε δει και σε καλύτερες υποκριτικά στιγμές. Ο κινηματογραφικός σύζυγός της, ο πρωτοεμφανιζόμενος Mark Umbers, μπορεί να γράφει εξαιρετικά στο φακό έχει όμως αδυναμίες. Αντίθετα πολύ καλύτερα τα καταφέρνει ο έτερος πρωτοεμφανιζόμενος Stephen Campbell Moore στον ρόλο του Lord Darlington.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-11-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.