The Mothman Prophecies

Ο Χρησμός της Πεταλούδας

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 119'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mark Pellington

Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Laura Linney, Will Patton, Debra Messing, Nesbitt Blaisdell

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο John Klein είναι ένας σεβαστός δημοσιογράφος της Washington Post. Την ημέρα που μαζί με τη γυναίκα του, Mary, αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, θα συμβεί ένα τραγικό ατύχημα. Στο νοσοκομείο διαπιστώνεται η Mary είναι σοβαρά τραυματισμένη. Ο John δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την κρατήσει ζωντανή. Καθώς μαζεύει τα υπάρχοντα της από το νοσοκομείο, ανακαλεί στη μνήμη του τις τελευταίες της λέξεις: "Δεν το είδες, έτσι δεν είναι;". Ταυτόχρονα ανακαλύπτει ένα μπλοκ γεμάτο με αλλόκοτα σχέδια, παραλλαγές της ίδιας απόκοσμης φιγούρας. Δυο χρόνια αργότερα, η θλίψη του έχει ελαφρώς ξεθωριάσει, αλλά παραμένει ξεκάθαρα ένας άνθρωπος αλλαγμένος από την τραγωδία. Ένα βράδυ, θα βρεθεί τελείως ανεξήγητα σε μια μικρή πόλη της Βιρτζίνια, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει κυριευθεί από φόβο και το αστυνομικό τμήμα έχει γεμίσει από έντρομες μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπών.

To Mothman Prophecies βασίζεται σε αληθινά περιστατικά που συνέβησαν στην μικρή πόλη του Point Pleasant στη Βιρτζίνια όπως περιγράφονται στο ομώνυμο βιβλίο του John Keele, τοποθετημένα όμως στο παρόν και ιδωμένα μέσα από το πρίσμα ενός fictional δημοσιογράφου για χάρη της πλοκής. Στη σκηνοθεσία είναι ο Mark Pellington τον οποίο γνωρίσαμε με το "Arlington Rd".

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-03-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.