Sex And Lucia

Το Σεξ Και Η Λουσία

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 128'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Julio Medem

Πρωταγωνιστούν: Elena Anaya, Javier Camara, Daniel Freire, Silvia Llanos, Najwa Nimri

Κριτική: Μαρία Ιωάννου

H Lucia μια γκαρσόνα, συζεί με τον Lorenzo, έναν συγγραφέα ο οποίος εξαφανίζεται αφού μαθαίνει ότι έχει μια κόρη την Luna, καρπός μιας βραδιάς πάθους με μια άγνωστη (Elena) σε ένα γραφικό και ατμοσφαιρικό νησί χρόνια πριν. Μέσα από flashbacks μαθαίνουμε για την ερωτική ζωή του ζευγαριού, για το πως γνωρίστηκαν, καθώς επίσης και για την αδιέξοδη πλέον σχέση τους. Η Lucia νομίζει το Lorenzo πεθαμένο και πηγαίνει στο νησί του για να ξεπεράσει το σοκ. Εκεί συναντάει την Elena, χωρίς να ξέρει ποια είναι, και τον Carlos (Daniel Freire), έναν μυστηριώδη άντρα με τον οποίο η Elena διατηρεί ερωτικές σχέσεις. Το όλο σκηνικό συμπληρώνει η Belen η baby-sitter της μικρής Luna η οποία επιδιώκει ερωτικές σχέσεις με τον Lorenzo ο οποίος εμπνέεται από τις ερωτικές του περιπέτειες για την συγγραφή των βιβλίων του. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες συνδέονται μεταξύ τους. Τρεις γυναίκες η Lucia (Paz Vega-βραβείο Goya ερμηνείας), Elena (Najwa Nimri), και η Belen (Elena Anaya) οι οποίες έχουν κοινό σημείο την ερωτική επιθυμία για τον ίδιο άντρα τον Lorenzo(Tristan Ulloa).

Το σεξ σε πρώτο πλάνο είναι έντονο και μερικές σκηνές ανάγονται στην κατηγορία του σκληρού πορνό χωρίς να είναι όμως εμπορικοποιημένο. Η μοίρα και οι συμβολισμοί όπως ο ήλιος και το φεγγάρι, η θάλασσα και οι τρύπες στο έδαφος (που δίνουν την ευκαιρία σε αυτούς που πέφτουν μέσα να κάνουν μια καινούρια αρχή) είναι και εδώ σε πληθώρα όπως και στην προηγούμενη ταινία του ισπανού Julio Mendem "Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου". Οι ατμοσφαιρικά ποιητικές εικόνες του Μendem και του Kiko de la Rica (φωτογραφία) όπως και η μουσική του Alberto Inglesias (βραβείο Goya) συνθέτουν μια μυστηριακή εικόνα με τους ήρωές της να προσπαθούν να ανακαλύψουν και να μας αποκαλύψουν τις πιο κρυφές τους σκέψεις. Το μέσο για αυτήν την αποκάλυψη, είναι το σεξ. Το σεξ όμως εδώ λειτουργεί σαν συναισθηματική κάθαρση και είναι ο δρόμος για την αγάπη και όχι απλά και μόνο για τον σαρκικό πόθο. Παρά όλα αυτά, το τέλος είναι απογοητευτικό αφού υποκύπτει στους όρους της εμπορικότητας. Μια ταινία καθαρά για σινέφιλ προτιμήσεις.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-03-2002  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.