Dark Water

Στοιχειωμένο Νερό

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Walter Salles

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Connelly, John C. Reilly, Tim Roth, Dougray Scott, Pete Postlethwaite

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η Dahlia (Jennifer Conelly) είναι μια μητέρα που βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της Kyle(Dougray Scott), αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή με τη μικρή της κόρη τη Ceci (Ariel Gade) μετακομίζοντας σΑ ένα ερειπωμένο διαμέρισμα στην άκρη της πόλης. Σταδιακά όμως θα διαπιστώσει ότι ο λεκές από την υγρασία στο ταβάνι του διαμερίσματος και τα νερά που τρέχουν στους από πάνω ορόφους δεν οφείλονται στο προβληματικό υδραυλικό σύστημα της πολυκατοικίας. Ο Mr. Veeck (Pete Postlethwaite) ο δύστροπος επιστάτης της πολυκατοικίας δεν είναι διατεθιμένος να τη βοηθήσει. Και ενώ οι αψιμαχίες με τον πρώην σύζυγο για την κηδεμονία της μικρής εντείνονται, η Dalhia αποφασισμένη να βάλει τη ζωή τη δική της και της κόρης της σε ταξη, θα προσπαθήσει να λύσει το σκοτεινό μυστήριο που μοιάζει να κυριεύει το μυαλό της.

Το «Dark Water» είναι το πιο πρόσφατο ΑθύμαΑ στην τελευταία μόδα του Hollywood να μεταφέρει στα αμερικάνικα μέτρα ιαπωνικές ταινίες τρόμου. Και αφού το πρωτότυπο έφερνε την υπογραφή του Hideo Nakata - δημιουργού της τριλογίας Ringu - η απόφαση αυτή δεν ξαφνιάζει καθόλου. Εφόσον η ταινία δεν περιέχει κανένα ηχηρό και μεγάλο όνομα ως μέσο προώθησης χρησιμοποιείται το γεγονός ότι όλοι οι συντελεστές έχουν ήδη κερδίσει ή προταθεί για κάποιο χρυσό αγαλματάκι από την Ακαδημία. Στην πραγματικότητα η Jennifer Conelly είναι εκείνη που κρατάει στους ώμους της την ταινία, προσθέτοντας μια ακόμα άψογη ερμηνεία στο ήδη εντυπωσιακό βιογραφικό της. Και ενώ το ιαπωνικό «Dark Water» ήταν πιο τρομακτικό από το αμερικάνικο remake, o Walter Salles ενδιαφέρεται περισσότερο να δημιουργήσει μια σκοτεινή και αγωνιώδη ατμόσφαιρα, από το να τρομάξει τον θεατή με μερικά ξαφνικά πετάγματα. Η αλήθεια είναι πως η υπόθεση εξαντλείται σε μια ακόμη ιστορία με φαντάσματα, ωστόσο οι καλές ερμηνείες και η προσεγμένη σκηνοθεσία προσφέρουν ένα ΑευχάριστοΑ δίωρο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 29-09-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.