Walk On Water

Περπατώντας Στο Νερό

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Eytan Fox

Πρωταγωνιστούν: Katya Berger, Gideon Shemer, Lior Ashkenazi, Knut Berger, Caroline Peters

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Ο Eyal είναι ένας από τους μυστικούς πράκτορες της Mossad, που αναλαμβάνει δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων της ομάδας. Μετά την αυτοκτονία της γυναίκας του -αντί να χρησιμοποιήσει λίγο χρόνο για να ξεπεράσει το χαμό της- αναλαμβάνει να βρει πληροφορίες από τα εγγόνια ενός Ναζί αξιωματικού που βρίσκονται στο Ισραήλ, προκειμένου να εντοπίσει πού βρίσκεται και να τον δολοφονήσει. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Eytan Fox, στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει δυο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες και να ασχοληθεί με τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Από τη μια μεριά ο Ισραηλινός μυστικός πράκτορας που απεχθάνεται τους Παλαιστίνιους και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Από την άλλη βρίσκεται ο φιλελεύθερος Γερμανός που προσπαθεί να αποσυνδεθεί από το δραματικό παρελθόν της χώρας του.

Στη βάση του, το Walk On Water ασχολείται με την εκκολαπτόμενη φιλία μεταξύ δυο διαφορετικών χαρακτήρων μέσα από το πρίσμα πολιτικών, φυλετικών, κοινωνικών και σεξουαλικών διαφορών που τους ορίζουν είτε επειδή τα στοιχεία αυτά τους έχουν κληροδοτηθεί από το παρελθόν είτε επειδή με αυτό τον τρόπο έχουν μάθει να ζουν μέχρι τώρα. Όμως πόσο μπορεί να ευθύνεται κάποιος για λάθη που ο ίδιος δε διέπραξε; Και πόσος καιρός πρέπει να περάσει προκειμένου να μάθει κανείς να συγχωρεί; Χωρισμένο σε δύο μέρη -ένα στο Ισραήλ και ένα στη Γερμανία- το Walk on Water ακολουθεί τους ήρωές τους σε ένα ταξίδι αυτοσυνειδητοποίησης και σταδιακής κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου. Καθένας από τους χαρακτήρες συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν παίζει στο δικό του γήπεδο. Με ένα σενάριο που προσπαθεί να συμπεριλάβει τα πάντα, εκείνο που εκπλήσσει ευχάριστα είναι το γεγονός ότι οι χαρακτήρες εξελίσσονται σταδιακά, ταυτόχρονα με την αποκάλυψη διαφορετικών στοιχείων για τον καθένα. Στο τέλος κανείς μένει έκπληκτος με τα όσα δε γνώριζε ότι είναι ικανός να κάνει και με τη διαπίστωση ότι τις περισσότερες φορές τα πράγματα που ενώνουν τους ανθρώπους είναι περισσότερα από εκείνα που τους κρατούν μακριά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-09-2005  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.