The 40-Year-Old Virgin

Παρθένος Ετών 40

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Judd Apatow

Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen

Κριτική: Δημήτρης Ρόρρης

Ο 40χρονος Andy, λογιστής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποκαλείται σπασίκλας: τραγουδάει καραόκε μόνος του στο σπίτι, συλλέγει στρατιωτάκια, παίζει μόνος Nintendo, δεν χάνει επεισόδιο του "Survivor" στην τηλεόραση και εξακολουθεί να μετακινείται με το ποδήλατό του. Η κοινωνική του ζωή δεν είναι και η καλύτερη προφανώς, αλλά από τη στιγμή που οι συνάδελφοί του ανακαλύψουν τυχαία το μεγάλο του μυστικό, θα γίνουν οι καλύτεροί- και μοναδικοί - του φίλοι. Ο Andy είναι ακόμη παρθένος (!), οπότε οι φίλοι του αναλαμβάνουν να του «διδάξουν» τα «μυστικά» και να τον μυήσουν στον ανεξερεύνητο ακόμη κόσμο του σεξ. Με τις πολλές προσπάθειες θα γνωρίσει την Trish, η οποία έχει ήδη δύο παιδιά από έναν αποτυχημένο γάμο και δεν γνωρίζει το μυστικό του Andy. Θα τα καταφέρει άραγε ο Andy να χάσει την παρθενιά του επιβεβαιώνοντας το ρητό «κάλλιο αργά παρά ποτέ»;

Πολύ καλή κωμωδία με όμορφες ερμηνείες και ολοκληρωμένους χαρακτήρες, το The 40-Year-Old Virgin κρατάει το ενδιαφέρον της ταινίας αμείωτο μέχρι το σπαρταριστό πραγματικά φινάλε. Ο Andy πείθει το κοινό με τις ιδιορρυθμίες του ότι ζει μια ζωή «γεμάτη» και χωρίς ανάγκη για σεξ - πόσο μάλλον σε μια εποχή όπου μοιάζει να κατακλύζεται από σεξουαλικές ανάγκες. Οι φίλοι του από τη δουλειά αποτελούν τον αντίποδα του Andy, με το να καυχώνται μεταξύ τους συνεχώς για τις κατακτήσεις τους στο αντίθετο φύλο. Αυτή η θέση υπεροχής έναντι του Andy είναι και που τους κάνει να νοιώθουν επικεφαλείς στην «ιερή αποστολή», το ξεπαρθένεμά του! Στην πορεία βέβαια της αποστολής αυτής, αποκαλύπτονται και όλα τα προβλήματα, οι ανασφάλειες και τα τραύματα που κρύβουν οι «επιβήτορες» της παρέας - και αναρωτιόμαστε μέσα στην ταινία αν όντως δίνουμε περισσότερη βαρύτητα στο σεξ από όσο ίσως πρέπει. Ο Andy πάντως (Steve Carell) καταφέρνει και κερδίζει την παράσταση και τη συμπάθεια του κοινού αν και αντι-ήρωας της εποχής μας. Έχει τις δικές του προτεραιότητες και παραξενιές αλλά δεν του βγαίνουν απαραίτητα σε κακό, έχοντας κερδίσει αξιοπρεπώς το δικαίωμα στη διαφορετικότητά του.

Και μια υποσημείωση για τα γυρίσματα: ο Andy στην προσπάθειά του να γίνει ελκυστικός, πείθεται να κάνει αποτρίχωση στο στήθος του. Η σκηνή είναι αληθινή, χωρίς εφέ και γυρίστηκε σε ένα πλάνο προφανώς, για να υπάρχει αληθοφάνεια!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-09-2005  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.