9 Songs

Εννιά Τραγούδια

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 69'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Πρωταγωνιστούν: Kieran OΑBrien, Margot Stilley,

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Εννέα τραγούδια και εννέα ερωτικές συνευρέσεις. Η αρχή και το τέλος μιας σχέσης, που ήταν προορισμένη να διαρκέσει για κάποιο περιορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να παραμείνει στα αυλάκια της μνήμης. Το άγονο και χιονισμένο τοπίο της Ανταρκτικής παρατηρεί ο Matt ενθυμούμενος τη σχέση του με την Lisa που ξεκίνησε ξαφνικά μια μέρα και τελείωσε το ίδιο απότομα. Χαρακτηριστικό του Michael Winterbottom είναι η ικανότητά του να καταπιάνεται κάθε φορά με τελείως διαφορετικά είδη και ιστορίες και σχεδόν πάντοτε να παραδίδει στο κοινό ένα ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα. Αυτή την φορά θέλησε να περιγράψει την πορεία της σχέσης ενός ζευγαριού μέσα από τις σεξουαλικές τους επαφές. Ο σεναριακός ιστός της ταινίας είναι τελείως χαλαρός και δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από την απεικόνιση της ερωτικής ζωής δυο ατόμων που ενίοτε ανταλλάσσουν μερικές κουβέντες και συχνότερα πηγαίνουν σε συναυλίες να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα.

Ο σκηνοθέτης δε διστάζει να καταγράψει με τελείως γραφικό τρόπο τις στιγμές που μοιράζονται οι πρωταγωνιστές του, κατακτώντας με άνεση για το δημιούργημά του τον τίτλο της «πιο τολμηρής ταινίας του mainstream βρεταννικού κινηματογράφου» και τις εφημερίδες και τα περιοδικά της χώρας του να προσφέρουν ασταμάτητα δωρεάν διαφήμιση για μια ταινία που αρκετοί πρόκειται να δουν από περιέργεια μόνο «για το σεξ». Αν πρόκειται τελικά για μια καλλιτεχνική δημιουργία που αγγίζει τα όρια της πορνογραφίας ή για ένα ξεδιάντροπο (sic) πορνογράφημα, ο καθένας μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του. Σίγουρο είναι πάντως ότι το όλο concept γρήγορα εξαντλείται και οι όποιες στιγμές λυρισμού χάνονται μέσα από μια αδιάφορη επανάληψη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-09-2005  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.