L' Empire Des Loups

Η Αυτοκρατορία Των Λύκων

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 128'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Chris Nahon

Πρωταγωνιστούν: Jean Reno, Jocelyn Quivrin, Arly Jover, Laura Morante, Philippe Bas

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Anna Heymes είναι παντρεμένη με ένα από τα υψηλότερα στελέχη του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών. Τον τελευταίο μήνα βιώνει τρομακτικές παραισθήσεις και συχνές κρίσεις αμνησίας, σε σημείο που να μην αναγνωρίζει πλέον τον ίδιο της τον σύζυγο και να έχει αρχίσει να αμφισβητεί σοβαρά την ειλικρίνεια του. Ψάχνοντας τα αίτια αυτής της κατάστασης εισάγεται σε μια στρατιωτική βάση όπου της γίνεται μια σειρά τεστ, ενώ οι μνήμες της σταδιακά σβήνουν. Εντωμεταξύ, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, ο αρχηγός της αστυνομίας Paul Nerteaux, αναλαμβάνει να διερευνήσει το θάνατο τριών γυναικών τουρκικής καταγωγής που εργάζονταν σε οίκο ανοχής, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν άγρια παραμορφωμένα. Προκειμένου να εισχωρήσει στην τουρκική κοινότητα της περιοχής και να αναζητήσει τον άγνωστο μανιακό δολοφόνο, ο Nerteaux δεν έχει άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στον Jean-Louis Schiffer, έναν παλιό του συνάδελφο, με τη φήμη αμείλικτου αστυνομικού.

Τα 'βομπίρκα' φοριούνται πολύ τον τελευταίο καιρό στα κινηματογραφικά δρώμενα ελεω «Twilight» (που να δείτε τι μας περιμένει την επόμενη σεζόν). Έτσι μια ακόμα ταινία με βαμπίρ κάνει την έξοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ετούτη είναι βασισμένη σε ένα αδιάφορο γιαπωνέζικο animation που είχε διαγραφεί από τη μνήμη του γράφοντα και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Cris Nahon, του σκηνοθέτη που πριν από 4 χρόνια είχε γυρίσει την αποκρουστική «L' Empire Des Loups» (έναν άνευ προηγουμένου αχταρμά με τον Jean Reno με... ντεκαπάζ)

Από τη στιγμή που η προηγούμενη ταινία του Γάλλου αποτελεί μία από τις χειρότερες κινηματογραφικές εμπειρίες των τελευταίων ετών, θα έλεγε κανείς ότι η επόμενη δουλειά του δε θα μπορούσε να μην είναι καλύτερη. Κι όμως ο Nahon κατόρθωσε να περάσει να τρυπήσει τον 'πάτο του βαρελιού' και να αγγίξει το πάτωμα! Κατάχρηση slow motion και ψηφιακού αίματος στις action sequences, διαλογικά μέρη τόσο τραγελαφικά που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις, ψηφιακά πλάσματα που κάνουν τον King Kong του '33 τελευταία λέξη της τεχνολογίας...υπήρξαν στιγμές που νοσταλγήσαμε το «Bloodrayne» του Uwe Boll! Μοναδικός διασωθείς εκ του ναυαγίου ο μόνιμος συνεργάτης του Darren Aronofsky Clint Mansell που για τις ανάγκες της ταινίας συνθέτει ένα επαγγελματικό score.

Πραγματικά είναι στιγμές που απορείς πώς μερικές ταινίες βρίσκουν το δρόμο για τις αίθουσες...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-09-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.