No Man's Land

No Man's Land

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 88'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Danis Tanovic

Πρωταγωνιστούν: Branko Djuric, Rene Bitorajac, Filip Sovagovic, Georges Siatidis, Serge-Henri Valcke

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Ciki και ο Nino είναι ένας Βόσνιος και ένας Σέρβος στρατιώτης. Κατά τη διάρκεια του Σέρβο-Βοσνιακού πολέμου καταλήγουν απομονωμένοι σε ένα χαράκωμα ανάμεσα στις εχθρικές γραμμές. Δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανένα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φύγουν χωρίς να μπουν σε κίνδυνο να πυροβοληθούν. Σαν να μην έφτανε αυτό ένας άλλος στρατιώτης κείτεται τραυματισμένος εκεί κοντά. Αργοπεθαίνει πάνω σε μια οπλισμένη νάρκη και κάποια κίνηση του μπορεί να προκαλέσει την έκρηξή της. Ένας αξιωματικός των Ηνωμένων Εθνών θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει, αμελώντας εντολές να μείνει στο πόστο του. Την αναστάτωση θα φέρει μια δημοσιογράφος η οποία ψάχνει για ένα αποκλειστικό θέμα. Ο Ciki και ο Nino θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την ανθρωπιά τους παγιδευμένοι όντας ανάμεσα στα εχθρικά πυρά, μια οπλισμένη νάρκη, τα πιεστικά διεθνή media και κυρίως χωρίς να φαίνεται ότι κάποιος θα τους βοηθήσει.

Η ταινία No Man's Land περιστρέφεται γύρω από τον Σέρβο-Βοσνιακό πόλεμο και τον παραλογισμό του. Ο σκηνοθέτης Danis Tanovic στο παρελθόν έχει κάνει ντοκιμαντέρ γύρω από τον πόλεμο αυτό. Αυτή τη φορά όμως δίνει μια κωμική διάσταση στο θέμα του, φτάνοντας στα όρια του παραλογισμού. Πρόκειται για τον πιο ισχυρό αντίπαλο της Amelie στα φετινά Oscars στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, έχοντας ήδη στο "παλμαρέ" της τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ των Καννών του 2001 και άλλες σημαντικές βραβεύσεις.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-03-2002  |  Διανομή: PCV  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.