Πες Στη Μορφινη Ακομα Την Ψαχνω

Πες Στη Μορφίνη Ακόμα Την Ψάχνω

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 119'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Φάγκρας

Πρωταγωνιστούν: Εκάβη Ντούμα, Παναγιώτης Καρράς, Κατερίνα Φάγκρα, Νίκος Πομώνης,

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Ρίκι οδηγεί τη μοτοσικλέτα της ανάμεσα σε κινδύνους πραγματικούς και επινοημένους, για να φτάσει ανέπαφη, αλλά οριστικά αλλαγμένη, στο τέλος του καλοκαιριού. Ο ασταμάτητος άνεμος της εποχής αναδεύει ένα τοπίο απραξίας, κλοπής και παράνομων ουσιών. Το τέλος της εφηβείας έχει ήδη αρχίσει, κι ένα καινούργιο μονοπάτι φαντάζει σκοτεινό κι ελπιδοφόρο, σαν τα πλοία στο λιμάνι, λίγο έξω από το παράθυρό της. Μια αναπάντεχη πράξη βίας θα σπρώξει το κορίτσι να γίνει γυναίκα, και θα την οδηγήσει σε μια νέα ζωή, όπου, όχι χωρίς πόνο, όλα είναι πιθανά.

Η "Μορφίνη" είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Φάγκρα ενός σκηνοθέτη που σπούδασε σκηνοθεσία και θεωρία κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη, και και μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε σε ανεξάρτητες παραγωγές στην Αμερική ως σκηνοθέτης. Η ταινία του μικρού μήκους Guts βραβεύτηκε το 1991 ενώ και η "Μορφίνη" άφησε θετικότατες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Συζητήθηκε μάλιστα το γεγονός ότι παρά το ότι δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Κέντρο Κινηματογράφου, ο Γιάννης Φάγκρας επέμεινε στο όνειρό του και έκανε την ταινία. Η ταινία είναι γυρισμένη σε ασπρόμαυρο φιλμ και γενικότερα βγάζει μια underground αίσθηση σε συνδυασμό με το θέμα και τις εικόνες της καλοκαιρινής άδειας Αθήνας. Μια καλή ταινία για τους φίλους του Ελληνικού σινεμά που διαφοροποιείται και ξεφεύγει από συνταγές.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-03-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.