Domestic Disturbance

ΚατΑ Οίκον Παρενόχληση

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Harold Becker

Πρωταγωνιστούν: John Travolta, Vince Vaughn, Teri Polo, Steve Buscemi, Matthew OΑLeary

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Frank Morisson είναι ένας ταλαιπωρημένος πατέρας που λόγω του προβλήματός του με το ποτό οδηγείται στο διαζύγιο. Το διαζύγιο έχει όμως προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα στο γιο του που συχνά λέει ψέματα και φεύγει από το σπίτι. Για το καλό του 11χρόνου Danny οι δύο γονείς διατηρούν καλές σχέσεις και οι συναντήσεις πατέρα-γιου είναι συχνές. Μόνο που τώρα όλα αλλάζουν γιατί η πρώην σύζυγος του Frank, η Susan, έχει βρει έναν νέο άνδρα, τον Rick Barnes, και ετοιμάζεται να παντρευτεί ξανά. Στις συναντήσεις τους πριν το γάμο, ο Danny διηγείται στον πατέρα του ιστορίες για τον πατριό του, ιστορίες που σταδιακά αρχίζουν να γίνονται ύποπτες. Ο Frank βρίσκεται σε δίλημμα να πιστέψει τις ιστορίες του γιου του. Η κατάσταση θα δυσκολέψει όταν ο Danny θα μιλήσει για ένα φόνο. Τότε ο πατέρας του θα αρχίσει την αναζήτηση της αλήθειας σκαλίζοντας το παρελθόν του Rick Barnes

Ο Harold Becker, γνωστός από το Mercury Rising σκηνοθετεί προσεκτικά χωρίς υπερβολές και πρωτοτυπία μια ιστορία που βασίζεται κυρίως στη σχέση πατέρα-γιου. Η ταινία αποδεικνύεται προβλέψιμη με αρκετά σεναριακά και λογικά άλματα. Έτσι όμως δεν συμβαίνει συχνά; Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση του Domestic Disturbance επιτυγχάνεται η δημιουργία κλίματος σασπένς που κρατά το ενδιαφέρον. Και η απογοήτευση κρύβεται στο ότι η ταινία θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Απλά να προσθέσουμε ότι η ταινία τα πήγε σχετικά μέτρια εισπρακτικά στις ΗΠΑ.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-02-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.