Batman Begins

Batman Begins

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 134'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Morgan Freeman, Michael Caine, Liam Neeson, Ken Watanabe

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο νεαρός Bruce Wayne γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του από ένα ληστή. Για το συμβάν αυτό ο Bruce αισθάνεται υπεύθυνος και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Έτσι μόλις ενηλικιώνεται αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Gotham City και να ταξιδέψει με στόχο να νικήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες. Στην πορεία σκληραγωγείται και εκπαιδεύεται από μια ομάδα παρανόμων στα βουνά της Ασίας. Όταν επιστρέφει στη Gotham City, αποφασίζει να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα που έχει διαβρώσει την πόλη την ώρα που η εταιρία των γονιών του διευθύνεται από έναν ανήθικο κερδοσκόπο. Πολύτιμοι βοηθοί του θα αποδειχθούν ο έμπιστος μπάτλερ Alfred, η παιδική του φίλη και σημερινή εισαγγελέας Rachel Dawes, ο ιδεαλιστής ντετέκτιβ Jim Gordon και ο Lucius Fox, επικεφαλής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών της εταιρείας Wayne. Ο Bruce θα επιλέξει να δράσει μέσα από μια συμβολική μορφή, που θα προκαλεί το φόβο και θα συμβολίσει τη δύναμη του καλού. Έτσι δημιουργείται το alter-ego του, ο Batman.

Ο θρυλικός ήρωας της DC Comics επιστρέφει έχοντας αυτή τη φορά πίσω από τη μάσκα τον ανερχόμενο Christian Bale. Ο επιτυχημένος Christopher Nolan σκιαγραφεί τον άνθρωπο νυχτερίδα με μια ματιά μοντέρνα, ρεαλιστική και πολύ διεισδυτική. Ο Bruce Wayne παρουσιάζεται για πρώτη φορά, ανθρώπινος και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο βασανισμένο ψυχικό του κόσμο. Η ταινία εντυπωσιάζει επίσης, με τις εμπνευσμένες σκηνές δράσης και πολεμικών τεχνών, καθώς και με κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις που περιμένουν τους φανατικούς θαυμαστές του ήρωα. Πως ανακαλύφθηκε η σπηλιά του Batman; Τι περιέχει η ζώνη του και πώς φτιάχτηκε η στολή του; Και πως απέκτησε το θρυλικό Batmobile!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-06-2005  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.