Σωσε Με

Σώσε Με

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 0'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Στράτος Τζίτζης

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ζορμπά, Αλέκος Συσσοβίτης, Βασιλική Δέλιου, Γιώργος Καραμίχος,

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Αννα Μηλιώνη έχει φτάσει στην "κρίσιμη" ηλικία των 30 και κάτι. Αν και νέα, τα λάθη του παρελθόντος την πιέζουν. Η ίδια αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι να ξεκόψει από το παρελθόν της. Μόνος τρόπος είναι η επιστροφή κοντά στο μοναδικό άνθρωπο που αγάπησε πραγματικά. Θα πρέπει όμως να καταβάλλει σκληρή προσπάθεια για να νικήσεις τις αντιστάσεις της και τα εμπόδια για να καταφέρει να δώσει το μήνυμα αγάπης στον παραλήπτη.

Μετά το συμβατικό "Η αγάπη είναι ελέφαντας" ο Στράτος Τζίτζης επιστρέφει με την ταινία "Σώσε Με". Το σενάριο περιστρέφεται από το κλασσικό μοτίβο της πτώσης και της λύτρωσης. Ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει ότι για τη συγγραφή του πρώτου ρόλου στηρίχτηκε εξΑ αρχής στο πρόσωπο της Μαρίας Ζορμπά. Η ερμηνεία της είναι το πιο δυνατό χαρτί της ταινίας. Μάλιστα βραβεύτηκε στο 42ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το βραβείο αΑ γυναικείου ρόλου. Μεγάλο μέρος της ταινίας έχει γυριστεί με ντοκυμενταρίστικο ύφος χρησιμοποιώντας ψηφιακό video. Το τελικό αποτέλεσμα ίσως δυσκολέψει το θεατή στην "ανάγνωση" και ειδικά στις πιο ποιοτικές στιγμές της ταινίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-02-2002  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.