Mr. And Mrs. Smith

Mr. And Mrs. Smith

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Doug Liman

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Brad Pitt, Vince Vaughn, Adam Brody, Kerry Washington

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο John και η Jane Smith αντιμετωπίζουν τα πρώτα σύννεφα μετά από πέντε (ή μήπως έξι) χρόνια γάμου. Όμως το ταιριαστό αυτό ζευγάρι με την τακτοποιημένη ζωή, το όμορφο σπίτι στα προάστια και τα δύο ακριβά αυτοκίνητα, κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό. Εκείνος δεν είναι εργολάβος σε κατασκευαστική εταιρία και εκείνη δεν είναι ειδική σε προβλήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και οι δύο είναι από τους πλέον ικανούς και ακριβοπληρωμένους επαγγελματίες δολοφόνους, δουλεύοντας σε δύο άκρως ανταγωνιστικούς οργανισμούς. Χωρίς ο ένας να γνωρίζει για τον άλλο, ζουν σε ένα σπίτι που κρύβει ένα πλήρως εξοπλισμένο κελάρι γεμάτο όπλα, ρουκέτες καθώς και ένα χώρο πίσω από το φούρνο με όπλα υψηλής τεχνολογίας. Όταν το καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλυφθεί, η αλήθεια θα τους σοκάρει και θα τους οδηγήσει σε ένα αγώνα αλληλοεξόντωσης με καταστροφικά αποτελέσματα.

Λένε πως ένας γάμος κρύβει αρκετά μυστικά. Στο Mr & Mrs Smith, τα μυστικά των δύο συζύγων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Η σκηνοθετική προσέγγιση του Doug Liman (που ξεκίνησε από το ανεξάρτητο Go και συνέχισε με την μοντέρνα περιπέτεια The Bourne Identity) ξεφεύγει από τη συμβατική προσέγγιση των περιπετειών δράσης. Πέρα από τις απαραίτητες σκηνές καταδιώξεων, πυροβολισμών και εκρήξεων, ο Liman τονίζει ένα υπόγειο χιούμορ που διατρέχει όλη την ταινία από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή. Βέβαια μεγάλο μέρος από το καλού κλίματος της ταινίας βασίζεται στις ερμηνείες των δύο αστεριών και στη μεταξύ τους χημεία. Ασχετα με τις φήμες που τους θέλουν ζευγάρι στην πραγματικότητα, οι Brad Pitt και Angelina Jolie ταιριάζουν άψογα επί της οθόνης δίνοντας υπόσταση σε έξυπνους διάλογους καθώς και στις στιγμές που συναντώνται επί της οθόνης. Και ενώ η ταινία εξελίσσεται ικανοποιητικά μέχρι την πανέμορφη καταδίωξη χρησιμοποιώντας ένα station wagon, λίγο πριν το τέλος έρχεται μια απογοητευτικά συμβατική ολοκλήρωση της υπόθεσης. Μπορεί σε κάποιους να φανεί μια πρωτότυπη αλληγορία για τα βάσανα του έγγαμου βίου, όμως το σίγουρο είναι πως το Mr & Mrs Smith είναι μια απολαυστική περιπέτεια ιδανική για θερινό κινηματογράφο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-06-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.